Tüketici Hakları ve Bilinçli Tüketici konferansı

Tüketici Hakları ve Bilinçli Tüketici konferansı -Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar: -Tüketim alanı, ucu bucağı olmayan bir alan


BİLECİK (A.A) - Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketim alanının, ucu bucağı olmayan bir alan olduğunu bildirdi.
     Çakar, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Salonunda, derneğin Bozüyük Şubesi ile Zehra Ulusal İlkokulu ve Ortaokulunca düzenlenen Tüketici Hakları ve Bilinçli Tüketici konulu konferansta, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen Evrensel Tüketici Hakları kapsamında tüketicilerin bazı haklarının bulunduğunu söyledi.
     Tüketicilerin, temel gereksinimlerinin karşılanması, sağlık ve güvenliğin korunması, ekonomik çıkarların korunması, bilgi edinme ve eğitilme, zararların karşılanması, temsil edilme ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakları bulunduğunu dile getiren Çakar, şöyle konuştu:
     Tüketim alanı, ucu bucağı olmayan bir alan. Yurdumuzu ve dünyanın her köşesini kendi evi gibi gören, her çeşit savurganlık ve israfın karşısında olan kişi, bilinçli tüketicidir. İçinde katkı maddesi olan bir şey yenip içilmez. Türkiyede 10-15 yaşındaki çocuklarda kalp hastalığı, kemik erimesi, yüksek tansiyon görülüyor. Bu hastalıklar eskiden yaşlılarda görülüyordu. 15 yaşındaki bir çocukta kemik erimesi varsa bunun nedeni bilinçsiz tüketime bağlı asitli içeceklerin tüketimidir. Para vererek katkı maddeli sağlıksız şeyleri yediğiniz zaman evde annenizin pişirdiği sağlıklı yemekleri yemez oluyorsunuz. İsteseniz de daha sonra sağlıklı yiyecekleri yiyemiyorsunuz. Bu sağlıksız yiyecekler, uyuşturucu gibi sizde bir damak tadı oluşturuyor.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tüketici Hakları ve Bilinçli Tüketici konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER