Ters lale Hayrettin köyüne umut oldu

Ters lale Hayrettin köyüne umut oldu -Verimli tarım arazisi sıkıntısının yaşandığı köye yeni gelir imkanı yaratmak üzere hazırlanan ters lale soğanı yetiştiriciliği projesi uygulamaya konuldu


DENİZLİ (A.A) - Verimli tarım arazisine sahip olmadığı için ekonomik sıkıntı yaşanan Bozkurt ilçesine bağlı Hayrettin köyüne, yeni gelir imkanı yaratmak üzere hazırlanan ters lale soğanı yetiştiriciliği projesi uygulamaya konuldu.
     Bozkurt Kaymakamlığı ile Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan ters lale soğanı yetiştiriciliği projesi, düzenlenen törenle başlatıldı.
     Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, törende yaptığı konuşmada, bin 450 metre rakımda bulunan Hayrettin köyünün, yeterli düzeyde verimli toprağa sahip olmaması nedeniyle insanların kısıtlı koşullarda yaşam sürmek zorunda kaldığını ifade etti.
     Köyün ekonomik yönden kalkındırılması için hazırladıkları proje ile özellikle büyükşehir belediyelerinin park ve bahçe düzenlemelerinde sıklıkla kullandıkları, aynı zamanda köyün iklim ve toprak yapısına uygun olmasıyla evlerin bahçelerinde geleneksel olarak bulunan ters lale ticari yetiştiriciliğinin yapılacağını dile getiren Kutlu, Son yıllarda belediyeler soğanlı bitkilere, özellikle de lale türlerine çok önem vermektedirler. Hayrettin köyünde ev bahçelerinde uygun ekolojiyi bulduğu için yıllardır geleneksel olarak üretilmekte olan soğanlı süs bitkilerinin, köyde yaşayan insanların ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülerek bu proje hazırlanmıştır dedi.
     Bozkurt Kaymakamı Önder Can ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Ümit Şıracının da katıldığı törende daha sonra belirlenen 3 dekar alana 5 bin adet ters lale soğanı dikildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Ters lale Hayrettin köyüne umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER