Televizyon dizileri aileyi tehdit ediyor

Televizyon dizileri aileyi tehdit ediyor -Gazeteci-Yazar Sema Maraşlı: Evlilikle ilgili sorunlarda çözümleri Avrupadan aldığımız için sonuç alınamamaktadır.


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Ana Baba Okulunda ilk eğitim seminerine Gazeteci-Yazar Sema Maraşlı konuşmacı olarak katıldı. Maraşlı, televizyon dizilerinin eşler arasındaki iletişim sorunlarında başlıca aktör olduğunu vurguladı.
     Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde, Meram Belediyesi Başkan Vekili Ercan Okur, vatandaşların yoğun talebi üzerine Ana Baba Okul-4e bugün başladıklarını belirterek, Toplumun temel yapı taşı olan aile içindeki uyumsuzluklar gittikçe artmaktadır. Bu sorunların en aza indirilmesi ve eşler arasında sağlıklı bir iletişimin sağlanması ancak eğitimle mümkündür dedi.
     Seminerde, Evlilikte Sorunlar ve Çözüm Yolları başlıklı bir sunum gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Sema Maraşlı, her yıl ülkemizde yaklaşık 100 bin çiftin boşandığını hatırlatarak, Her sene 200 bin kişi ayrılmaktadır. Çocukları da ekleyince çok ciddi bir rakam oluyor. Avrupa ve Amerikada boşanma oranları çok daha fazla. Ancak Kuran, hadis gibi elimizde sağlam kaynaklar olmasına rağmen bizim bu kaynakları çok iyi kullanamamamızdan dolayı bu sorunlar yaşanıyor. Evlilikle ilgili sorunlarda çözümleri Avrupadan aldığımız için sonuç alınamamaktadır diye konuştu.
     Erkekle kadının doğuştan farklı yaratıldığını söyleyen Maraşlı, şunları kaydetti:
     Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekleri ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratmıştır. Allah dışında kainatta her şey zıtlığı ile var. Beyaz-siyah, yer-gök gibi, kadın-erkek de bu zıtlıkla yaratılmıştır. Günümüzde özellikle medya vasıtasıyla bu zıtlık bozulmaya çalışılıyor. Erkekler yumuşatılmaya, kadınlar da sertleştirilmeye yani erkekleştirilmeye çalışılıyor. Filmler ve diziler bizi zannettiğimizden çok daha fazla etkiliyor. Dizileri izleyen erkekler, mükemmel fizikli kadın beklentisine girerken; bayanlar ise çok güçlü, karizmatik ve süper erkek modelleri görmeye başladılar. Dizileri izleyenler, eşlerini bu karakterlerle kıyaslamaya başlayınca sorunlar çıkıyor. Maalesef dizilerde aile hayatını olumsuz etkileyen kötü olaylar genç kızların zihinlerine ve bilinçaltına yerleşmektedir. Bu dizilerin izlenmesiyle birlikte Arap toplumunda da boşanma oranlarında önemli bir artış olmuştur.
     (MUH-RIF)
<< Önceki Haber Televizyon dizileri aileyi tehdit ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER