Tarihte Konaklamak projesi

Tarihte Konaklamak projesi -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Hayata geçirdiğimiz proje Gümüşhane turizminin dönüm noktası olacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, hayata geçirdikleri Tarihte Konaklamak projesinin Gümüşhane turizminin dönüm noktası olacağını söyledi.
     Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanenin eski yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesinin tarihsel ve kültürel açıdan çok önemli olduğunu, mahalleyi yeniden tarihi zenginliğine kavuşturmak, mevcut tarihi konak ve yapıları günümüze taşımak için çeşitli projeler hazırladıklarını belirtti.
     Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) Tarihte Konaklamak projesini sunduklarını ifade eden Canlı, Proje ile Zeki Kadirbeyoğlu Konağını aslına uygun yeniden yaptırıyoruz. Çalışmalarımız bir ayda tamamlanacak. Çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından konağımızı hizmete açacağız dedi.
     Tarihi konağın, önündeki tarihi hamamla birlikte yapıldığını kaydeden Canlı, şunları söyledi:
     Ancak hamamın yeniden yapımı için yürütülen kazıda yeni bir hamam daha ortaya çıktı. Çalışmamızı biraz uzatacak. Hamamı tescil ettirip daha sonra rölevesini çıkarttırıp, projesini yaptırarak onu da bu çalışmamızla hayata geçireceğiz. Süleymaniye Mahallesini bir bütün olarak ele almak istiyoruz. Konak ve önündeki hamamların tamamlanması, hayata geçireceğimiz proje hem Süleymaniye Mahallesi için hem de Gümüşhane turizmi için bir dönüm noktası olacak. Buraya gelecek her konuk tarihle baş başa dinlenme imkanı bulacak.
     Süleymaniye Mahallesinin ikinci bir sac ayağı olarak kent merkezinden mahalleye olan yol olduğunu dile getiren Canlı, şöyle devam etti:
     Bir tarih ve kültür hazinesi olan Süleymaniye Mahallesinin maalesef yolu iyi değil. Belediye olarak Kültür ve Turizm Bakanlığına bir proje sunmuştuk. para gelsin biz işi daha sonra başlatırız düşüncesinde değiliz. Bu nedenle imkanlarımızı zorlayarak 27 Ağustosta yolu ihaleye çıkaracağız. Bakanlık ilgilileriyle de görüştük. Bu sene içerisinde mahallemizin 3 kilometre uzunluğundaki yolu sit alanına kadar yapılacak.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Tarihte Konaklamak projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER