Tarihi diziler üzerinden İslam düşmanlığı yapılıyor

Tarihi diziler üzerinden İslam düşmanlığı yapılıyor -Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şimşirgil: -İslama doğrudan hakaret edemeyen kişiler, bunu Osmanlı üzerinden yapıyor -Tarih Kurumunun ilim heyetinden bir ta


SAKARYA (A.A) - Salih Eren - Marmara Üniversitesi (MÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihi diziler üzerinden İslam düşmanlığı yapıldığını öne sürerek, İslama doğrudan hakaret edemeyen kişiler, bunu Osmanlı üzerinden yapıyor dedi.
     Şimşirgil, AA muhabirine tarihi dizi ve filmlerdeki kahramanların gerçek kimlikleriyle anlatılması gerektiğini kaydederek, dizilerde Osmanlı ve İslam düşmanlığı yapıldığını iddia etti.
     Tarihi diziler üzerinden İslam düşmanlığı yapılıyor diyen Şimşirgil, Osmanlılarda İslamiyeti yaşayan bir toplum olarak padişahların İslami kimlikleri ön plandadır. İslama doğrudan hakaret edemeyen kişiler, bunu Osmanlı üzerinden yapıyor, aslında burada bir İslam düşmanlığı var diye konuştu.
     Son günlerde Hürrem Sultanın kabrine giden insanların beddua ettiklerini ileri süren Şimşirgil, insanların dizideki Hürrem Sultanı gerçek gibi algıladığını anlattı.
     Şimşirgil, tarih şuurunun milleti millet yapan değerlerden olduğunu vurgulayarak, Tarih Kurumunun ilim heyetinden bir tarihçi tarihi dizilerdeki eksik yerleri belirleyip, hakaret içeren kısımları düzeltebilir. Tarihi kahramanlarla ilgili günümüzde tamamen aşağılama derecesine yönelik saldırı oluyor. Bu, kabul edilemez bir durumdur şeklinde konuştu.
    
     -Muhteşem Yüzyıl dizisi-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili söylemlerine katıldığını ifade eden Şimşirgil, söz konusu dizinin dünya genelinde yayınlandığına işaret etti.
     Tarihimizin en tepe noktasını konu alan film maalesef sadece Türkiyede değil, Avrupada, Arap ülkelerinde, Balkan ülkelerinde izlenen bir dizi diyen Şimşirgil, Osmanlıyı kiliseleri basan, İncil okuyan kişileri öldüren cani insanlar olarak tanıyacaklar. Biz bunu Türkiyede anlatamıyorsak Balkanlarda, Avrupada, Arap ülkelerinde nasıl anlatacağız- ifadelerini kullandı.
     Şimşirgil, tarihi karakterlerin dizilerde gerçeği yansıtması gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Türkiyede en fazla reyting kıran dizi Kurtlar Vadisidir. Bugün biliyoruz ki o dizide günümüzden birçok kişi var. Günümüz olaylarına ışık tutuluyor. Oysa günümüzden hiçbir kimsenin adı o dizide bulunmuyor. Oysa Muhteşem Yüzyıl dizisinde, kahramanlara tarihi isimler veriliyor.
     Kahramana Kanuni adını verme, Hürrem Sultan deme, diyeceksen, ona sahip çık. Onun inancına, yaşayışına hakaret etme, dizide verilen yanlışları insanlar bilemiyor. Elinde mikrofonu, gazetesi olan kişilerin doğrulara sahip çıkması gerek.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tarihi diziler üzerinden İslam düşmanlığı yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER