Sürdürülebilir Turizm

Sürdürülebilir Turizm -Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı: -Amacımız çok büyük bir kongre merkezini Antalyaya kazandırmak


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Amacımız çok büyük bir kongre merkezini Antalyaya kazandırmak. Bununla ilgili hazırlıklarımız başladı dedi.
     Antalyadaki turizmciler, Skal International Antalya Şubesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya gelerek Sürdürülebilir Turizmi konuştular. Rixos Downtown Otelde düzenlenen programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ve turizm işletmecileri katıldı.
     Bakan Yardımcısı Arıcı, burada yaptığı konuşmada, Antalyayı turizmde daha iyi yerlere getirmek için mücadele ettiklerini söyledi.
     Kış mevsiminde otellerin dolması için büyük bir kongre merkezinin olması gerektiğini ifade eden Arıcı, Amacımız çok büyük bir kongre merkezini Antalyaya kazandırmak. Bununla ilgili hazırlıklarımız başladı. Kışın da otellerin yataklarını doldurmak istiyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da Antalyanın en büyük ihtiyacının 5-6 ay süren turizmi 12 aya çıkarmak olduğunu, bunun için projeler ürettiklerini söyledi.
     Yeni yapılan akvaryumun turizmin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu vurgulayan Akaydın, şehrin güneyinde yapılacak parkın turizmi arttıracağını belirtti.
     Akaydın, belediye olarak turizmcilerden bir kuruş katkı almadıklarına dikkati çekerek, Dünyada böyle bir belediyecik anlayışı yok. Dünyada belediyelerin turizm geliri vardır. Turizm pastasında gözüm yok. Belediyenin 450 milyon lira bütçesi var. Bu büyüklükte hangi Avrupa kentine gitseniz bunun 20 katı civarında bütçesi vardır diye konuştu.
     Türkiyenin turizm beldelerinde çok büyük bütçe sıkıntısı yaşadığına değinen Akaydın, deniz temizliği, alt yapı çalışmaları ve ilaçlama gibi kalemlerin bütçede önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.
     Antalyada turizm için Kaleiçi, müze ve akvaryumun cazibe merkezi olduğunu dile getiren Akaydın, Şehir içinde cazibe merkezi oluşturulmadığı taktirde turist içeriye girmez. Şehrin sokaklarını, bahçelerini güzelleştirirseniz turisti içeriye çekebilirsiniz diye konuştu.
     Turizmi 12 aya yaymak için büyük bir kongre merkezinin gerekli olduğunu anlatan Akaydın, Antalyanın sağlık alanında gelişmiş insan gücü ve teknolojik donanımıyla turizme katkı sağlayacağını kaydetti.
     Skal International Antalya Şube Başkanı Umman Çetinbaş ise sürdürülebilir turizmi geliştirmek için faaliyetler yaptıklarını belirterek, Skal International olarak 5-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında 3 günü İstanbul, 4 günü ise Antalyada olmak üzere golf organizasyonu gerçekleştireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sürdürülebilir Turizm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER