Sultan Sazlığı Kayseri Çalıştayı 6 Kasımda

Sultan Sazlığı Kayseri Çalıştayı 6 Kasımda


KAYSERİ (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Sultan Sazlığı Milli Parkına yönelik hazırlanan projenin Kayseri çalıştayının 6-8 Kasımda yapılacağı bildirildi.
     Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sultan Sazlığı Milli Parkı için Temmuz ayında sürdürülebilirliğin sosyal ve ekonomik bileşenlerini ortaya çıkarmak ve doğa koruma faaliyetlerini halkın refahını artırmak üzere kullanılması amacıyla proje hazırlandığı belirtildi.
     Projenin ilk aşamasının Sultan Sazlığı Milli Parkının Biyokıymetlendirilmesi olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İlk bileşende Sultan Sazlığındaki ekosistemlerin insanlara ve özellikle yöre halkına verebileceği doğrudan görünen ve görünmeyen, her tür ölçülebilir ve ölçülemez değerlerin ortaya çıkarılması, karar verici politika yapıcılar için sürdürülebilir biyolojik çeşitlilik yönetiminde biyokıymet bilgisinin kullanımı ile ilgili tavsiyeler var. Ayrıca doğa korumanın ekonomik sisteme entegrasyonu için ekonomik teşvik ve tedbirler önerme, rekabet hukuku açısından konunun ele alınması, iş dünyasının doğa koruma sektörüne yatırım yapması ve vatandaşın doğa koruma sektörü ile ilgili olarak sosyal refahının artırılması için tavsiyeler geliştirme ve bu sürecin hedefine ulaşması için yapılacaklar yer alıyor.
     Projenin ikinci bileşeni olan Kayseri Çalıştayının 6-8 Kasım tarihleri arasında Hilton Otelinde düzenleneceği, çalıştayın ardından Sultan Sazlığı Milli Parkında arazi incelemesi yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Sultan Sazlığı Kayseri Çalıştayı 6 Kasımda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER