Srebrenitsaya Bir Mektup da Sizden

Srebrenitsaya Bir Mektup da Sizden -İzmirde, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü öncesinde, acıların paylaşılacağı mektup imza kampanyası başlatıldı -Kampanyada imzalanan ortak mektuplar, 11 Temmuzda yapılacak anma törenl


İZMİR (A.A) - İzmirde, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü öncesinde, yaşanan acının ortak olduğunu ifade etmek üzere, Srebreninitsaya Bir Mektup da Sizden sloganıyla kampanya başlatıldı.
     İzmirli Boşnaklar Derneğince Şirinyer semtinde açılan stantta, 11 Temmuz 1995te yaşanan ve 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa katliamında yaşanan acıların paylaşıldığının ve Bosna Hersek halkının yanında olunulduğunun ifade edildiği mektup metni, vatandaşların imzasına açıldı.
     Kampanyaya katılan vatandaşlarca imzalanan mektuplar, zarfa konulduktan sonra katliamın yıl dönümünde yapılacak anma törenlerinde, Srebrenitsa Anneleri Derneğine teslim edilmek üzere bir sandıkta toplanıyor.
     Dernek Başkanı Hamza Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Srebrenitsadaki katliamı lanetlediklerini belirterek, dünya çapında benzer olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.
     Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek halkının yalnız olmadığını, onlar gibi üzülen insanlar olduğunu tüm dünya kamuoyuyla paylaşmak istediklerini ifade eden Yavuz, Sırbistanda cumhurbaşkanlığı seçimini aşırı milliyetçi adayın kazanmasından dolayı endişe duyuyoruz. Katliamların olmaması için kamuoyunu sürekli ayakta tutmak zorundayız. Bu olayların unutturulmaması için bizler de mektup kampanyasını başlattık diye konuştu.
     Yavuz, 8 Temmuza kadar sürecek kampanyalarına İstanbulda 5, Bursada 3, Adana, Aydın ve Kocaelinde de birer derneğin destek verdiğini kaydederek, Mektuplar, Boşnak kardeşlerimizin yalnız olmadığını ifade edecek şekilde Srebrenitsa Anneleri Derneğine ulaştırılacak dedi.
    
     -Suçsuz insanların katlinden, Türkiye huzursuzdur-
    
     Kampanyaya hazırlanan ortak mektup metnini imzalayarak katılan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de 1995 yılında Birleşmiş Milletler gözetimindeki Srebrenitsada, 8 bin savunmasız insanın katledildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Srebrenitsada katliamı yapanlardan bazıları, elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar. Birkaç ay önce Bosna Hersekteydik. Çok üzücü bir şeye şahit olduk. Katliama karışanlardan bazılarının Srebrenitsa Belediye Başkanlığına aday olduğunu gördük. Bunların da dikkate alınması, dur denilmesi lazım. Bu olayların sadece Bosnada değil, günümüzde Suriyede de gerçekleştiğini görüyoruz. Suçsuz insanların katlinden, Türkiye huzursuzdur.
     Katliamın yıl dönümünde düzenlenecek anma törenlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte katılacaklarını ve mektupların adresine ulaşmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.
     Kampanya çerçevesinde, 10 binin üzerinde mektup toplanmasının hedeflendiği bildirildi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Srebrenitsaya Bir Mektup da Sizden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER