Spor tırı, spora teşvik edecek

Spor tırı, spora teşvik edecek -Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TASKK tarafından yürütülen proje kapsamında 42 ili gezecek iki spor tırı, sporun tanıtılmasında ve tabana yayılmasında büyük katkı sağlayacak -Gençlik Hizmet


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından yürütülen Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun projesi kapsamında 42 ili gezmek üzere 7 Martta Ankaradan yola çıkan iki spor tırının, sporun tanıtılmasında ve tabana yayılmasında büyük katkı sağlayacağı bildirildi
     Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın katılımıyla bakanlığın açık otoparkında 7 Martta yapılan tören sonrası yola çıkan spor tırları, 42 ili ziyaret etmek üzere farklı istikametlere gitti.
     Bazı kentlerdeki organizasyonların ardından Adanaya da gelen spor tırı, konuşlandırıldığı tren garı binası önünde ziyaretçilere açılarak, içinde bulunan dünden bu güne spor, eski Taksim Stadyumu, şemsiye ile maç yöneten hakem ve olimpiyatlarda şampiyon sporcuların fotoğrafları ile eski kupalar tanıtıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sportif aktivitelerin tanıtımının yapıldığı spor tırı sayesinde sporun daha geniş kitlelere yayılmasına katkı sağlayacağını söyledi.
     Hadi, projenin, birlikte spor yapmanın önemini vurguladığını belirterek, Bu proje, gençlerde spor bilincinin yerleşmesine, kardeşliğin ve dostluğun pekiştirilmesine katkı sağlayacak. Projenin gerçekleşmesi için yetki ve talimat veren Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıça Adanalılar adına teşekkürü borç biliyoruz. Umarım bu sayede gençlerimizde spor bilinci yerleşir ve dostluk kazanmış olur. Gençleri spora teşvik etmesi yönünden tırın katkısı büyük olacak. Tırın tanıtımı için gelen gençler, hazırlanan alanlarda basketbol ve futbol maçları yapıyor, diğer sportif aktivitelerin gösterisini sunuyor. Aynı zamanda tırda geçmişte yapılanları görüyorlar. Dolayısıyla spor tırı sayesinde spor bilinci daha da gelişmiş oluyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüklerinin de sorumluluk bölgelerinde gençleri kötü alışkanlıklara yönelmemeleri ve topluma kazandırılmaları için çeşitli branşlarda faaliyette bulunduğunu aktaran Hadi,Örneğin Adanada 58 branşta faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetler hem okullarda, hem kamplarda sürüyor. Bütün branşlarda gençlerin boş zamanlarını iyi değerlendirmesi, iyi iletişim kurmaları, öz güvenlerinin artması, liderlik vasfının gelişmesi noktasında sporun büyük katkısı var diye konuştu.
    
     -2012 Londra Olimpiyat Oyunları-
    
     Hadi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında atletizm dalında başarı elde eden sporcular Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut ve Nevin Yanıtın spor tırında sergilenen fotoğraflarını görünce duygulandı.
     Kendisinin de atletizmde geçmişte faaliyet gösterdiğini anlatan Hadi, şöyle devam etti.
     Londra Olimpiyat Oyunlarında, bakanlığımızca yönetici olarak görevlendirilmiştim. Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut Adanada uzun süre kamp yaptı. Nevin Yanıt da Adanada hazırlandı. Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutun koştuğu 1500 metrelik koşuda biz ekip olarak final çizgisinde bulunuyorduk. Alptekin ile Bulut birinci ve ikinci olduklarında ilk kucakladıkları biz olduk. O anda sevinç ve mutluluk gözyaşı döktük. O an bizim için unutulmaz bir mutluluktu. İşte bu tırdaki fotoğraflar bana o anı tekrar yaşattı.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Spor tırı, spora teşvik edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER