Sorunlar ilk telefonda çözülüyor

Sorunlar ilk telefonda çözülüyor -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar: -Vatandaşımızın sorunlarının geldiği telefonların (Alo 170) yüzde 88inde ilk temasta çözüm sağlanıyor -Günlük ortalama 20 bin çağrı var


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı ve eski Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Alo 170 Hattına günlük ortalama 20 bin çağrının geldiğini belirterek, telefonlardaki görüşmelerin yüzde 88inde vatandaşın sorunlarının çözüldüğünü bildirdi.
     Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 75 milyon vatandaşa kaliteli ve nitelikli hizmet verme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, son 5 yılda SGKnın kendini sürekli yenilediğini söyledi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumunun iletişim merkezlerinde toplam 300 kişiyle hizmet verdiklerini aktaran Acar, şunları kaydetti:
     İlk temasta vatandaşın sorununu çözme oranı yüzde 88. Bu önemli bir orandır. Vatandaşımızın sorunlarının geldiği telefonların yüzde 88inde ilk temasta çözüm sağlanıyor. Diğer yüzde 12si ise not edilmek suretiyle çözülüyor. Daha önce telefonlara bakış süresi 103 saniye iken şimdi bu süre düşmüş durumda. Vatandaşlarımız Alo 170i çevirdiği anda 3 saniyede karşıdan cevap alıyor.
    
     -Günlük 20 bin çağrı-
    
     Fatih Acar, söz konusu hatta şu ana kadar 17 milyon dakika görüşme yapıldığını belirterek, Şu ana kadar 7.3 milyon çağrı yanıtladık. Günlük ortalama 20 bin çağrı geliyor dedi.
     Bu hatta vatandaşlardan en çok Rapor ücreti, özürlü aylığı, kayıt dışı istihdam ve hizmet dökümü konularında talepler geldiğini aktaran Acar, özellikle gelen telefonlar aracılığıyla yaklaşık 230 bin kayıt dışının önlenmesine ilişkin işlem yapıldığını vurguladı.
     Acar, Alo 170 Hattının ilk temasta çözüm noktası olması açısından, 172 ülkenin katıldığı yarışmada birincilik ödülü aldığını hatırlattı.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sorunlar ilk telefonda çözülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER