Siirt Üç Dilli Kardeş Şehir kitabı

Siirt Üç Dilli Kardeş Şehir kitabı yayımlandı


SİİRT (A.A) - Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce Siirt Üç Dilli Kardeş Şehir konulu kitap yayımlandı.
     Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu, kitabın Türkçenin yanı sıra İngilizce olarak basıldığını belirterek, daha sonra Kürtçe ve Arapça baskılarının da yapılacağını kaydetti.
     Büyük boy kuşe kağıda renkli olarak basılan kitapta kentin tarihçesi ve kültürel dokusuna yer verildiğini belirten Uslu, Çok zengin tarihe, kültürel doku ile doğal güzelliklere sahip olan Siirtin en büyük eksiği tanıtım çalışmalarıdır. Bir kaç yıl öncesine kadar Siirt ile ilgili broşür ve kitaplar bir elin parmaklarını geçmez iken, valiliğin büyük desteğiyle bu açığı hızla gidermeye çalışıyoruz dedi.
     Uslu, son olarak Siirt Üç Dilli Kardeş Şehir adıyla bir kitap bastırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Görsel yönü ağırlıklı olan kitapta Siirt ile ilgili bütün bilgilere ulaşmak mümkün. Kitap, ilk etapta İngilizce ve Türkçe olarak basıldı. Daha sonra Arapça, Kürtçe ve Almanca çevirileri de yapılacak. Böylece üç dilin konuşulduğu ilimizde her üç dilde tanıtım kitabına sahip olacağız. Bunun yanı sıra özellikle komşu Arap ülkeleri ile Kuzey Irakta ilimizin daha rahat tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bu sayede Veysel Karani, İbrahim Hakkı ve Sultan Memduh gibi değerlerimizin daha geniş kitleler tarafından bilinmesini sağlamış olacağız.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Üç Dilli Kardeş Şehir kitabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER