Sigaranın insan sağlığına zararları konferansı

Sigaranın insan sağlığına zararları konferansı


ARTVİN (A.A) - Artvinde Sigaranın insan sağlığına zararları konulu konferans düzenlendi.
     Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Sağlık Müdürü Murat Küçükoğlu, Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekrem Akbaş, davetliler ve öğrenciler katıldı.
     Artvin Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahı Uzmanı Dr. Mesut Demir, yaptığı konuşmada, sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken sosyal bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.
     Aktif ve pasif sigara kullanıcılığının ölümlere, sakatlıklara ve psikolojik nedenlere sebep olduğunu ifade eden Demir, Sigara doğum öncesi dönemden itibaren başlayarak çocukluk ve yetişkin dönemde ölüme kadar götürebilen 60dan fazla hastalığa neden olabilmektedir. Hastalık ve ölüm sebepleri arasında en başta gelen nedenlerdedir. Sigara kullanımı toplum sağlık açısından önemli bir konu olması nedeniyle hem kişi açısından hem de devlet bütçesi açısından önemli zararlara neden olmaktadır dedi.
     Demir, bireysel olarak alışkanlıkların değiştirilmesiyle birlikte daha sağlıklı ve duyarlı bir yaşam sürdürebileceğini vurgulayarak, Artvin Devlet Hastanesi olarak bizde sigara polikliniği açarak göğüs cerrahı uzmanlarımız öncülüğünde vatandaşlarımıza yardımcı olmaktayız. Sağlıklı bir toplum kendi yaşamına sahip çıkan duyarlı ve bilinçli bireylere örnek olacaktır. Hepinize sağlıklı günler diliyorumdiye konuştu.
     Artvin Valisi Necmettin Kalkan ise, Sağlık Bakanlığının sağlıkta dönüşüm programında Türkiyede en etkili şekilde uygulanan programlardan birinin Dumansız Hava Sahası programı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Türkiye bu konuda hem yasal zeminde hem de uygulamada çok ciddi mesafe kat etmiştir. Sigarayla mücadele düzenli ve takibi gerektiren bir konu eğer düzenli ve sürekli takibi olmazsa yani o eski günlere dönmek tekrardan mümkündür. Ben ve benden biraz daha yaşlı olan arkadaşlar şunu çok iyi hatırlarlar eskiden otobüslerde yolculuk yapmanın ne kadar zor olduğunu hatırlarlar. Bu anlamda gerçekten dünyadaki kapalı alanlarda sigara yasağını uygulayan ender ülkelerden biri konumuna geldik.
     Konferans, Artvin Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Pınar Mutlunun sigaranın zararları ve bırakma konularını içeren slayt sunumu yaparak, katılımcıları bilgilendirmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Sigaranın insan sağlığına zararları konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER