Sıfır noktasında zorlu bekleyiş

Sıfır noktasında zorlu bekleyiş -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınmak için sınıra gelen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriyeliler, hastalıkla ve haşerelerle mücadele ediyor -Hatayın Reyhanlı ilçe


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınmak için sınıra gelen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriyeliler, hastalık ve haşerelerle mücadele ediyor.
     AA ekibi Hatayın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü Suriye sınırında bekleyen ve yapılan yardımlarla hayatta kalmaya çalışan Suriyelileri görüntüledi.
     Bükülmez köyü sınırının sıfır noktasında, kimi oluşturduğu çadırda kimi ağaçların altında kalan ve yaklaşık 40 gündür Türkiyeye alınacakları zamanı bekleyen Suriyeliler, çatışmaların yaşandığı ülkelerine dönmek istemiyor.
     Suriyeli Ebu Ömer, şu an Suriyenin birçok kentinden insanların sınırda Türkiyeye alınacakları günü büyük bir heyecanla beklediğini söyledi.
     Ülkelerinde çatışmaların her geçen gün arttığını belirten Ömer şöyle konuştu:
     Şam, İdlib, Halep, Kılle, Hama, Humus gibi birçok kentten insan, şu an Türkiyeye sığınmak için sınırda bekliyor. Buradaki insanlar Suriyedeki savaştan, ölümden kaçtı. Yaklaşık 40 gündür buradayız ve artık birçok kişi hasta olmaya başladı. Burada hastalık ve haşerelerle mücadele ederek Türkiyeye bir an önce geçmeyi umut ediyoruz.
     Suriyeden hiç haber alamadıklarını, kaldıkları yerden sadece çatışma seslerini duyabildiklerini vurgulayan Ömer, gençlerin savaşmak için kaldığını, bin an önce olayların bitmesini ümit ettiklerini kaydetti.
     Sınırda uzun zamandan bu yana bekledikleri için banyo yapamadıklarını ve birçok kişinin bu nedenle hasta olduğunu belirten Ömer, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.
     Adını vermek istemeyen başka bir kişi ise, uçakların köylerini vurmalarının ardından göç etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.
    
     -Kan kardeşiz-
    
     Suriyeden yaşlılar, kadınlar ve çocuklarla birlikte kaçtıklarını anlatan Suriyeli, Gençlerimiz ise Esed zulmüyle mücadele etmek ve savaşmak için orada kaldı. Sınırda beklediğimiz yerlerde bir çok haşere var. Kolera başta olmak üzere bir çok salgın hastalıklar, çocukların çoğunda da ishaller başladı. Buradaki insanlar bir hatta iki aydır bekliyorlar, bu süre içinde hiçbiri banyo yapma imkanı bulamadı. Durumumuz çok kötü, herkes pislik içinde kaldı, en azından buraya banyoların kurulmasını istiyoruz. Allahtan başka dayanacak kimsemiz yok, ilk önce ona güveniyoruz. Ondan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğana çok teşekkür ediyoruz. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Derdimizi ancak Müslüman kardeşlerimiz anlayabilir diye konuştu.
     Türkleri kan kardeşi ve bir akraba olarak gördüklerini belirten Suriyeli, bir an evvel çadır kentlere alınmalarını beklediklerini, sınırda durumlarının çok kötü olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç-Cem Genco/İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Sıfır noktasında zorlu bekleyiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER