Şiddetsiz Yaşamak ve Yaşatmak semineri

Şiddetsiz Yaşamak ve Yaşatmak semineri -Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erçelik: -En çok üzüldüğümüz konu, hafta içindeki maçlara, üniformasıyla gelen öğrencilerin maçta taşkınlık yapması ve adli ceza almasıdır (Fotoğrafl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Süleyman Erçelik, en çok üzüldüğü konunun, hafta içindeki maçlara, üniformasıyla gelen öğrencilerin maçta taşkınlık yapması ve adli ceza alması olduğunu söyledi.
     Erçelik, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen Şiddetsiz Yaşamak ve Yaşatmak konulu seminerde yaptığı konuşmada, spordaki şiddetle ilgili değişen yasalar ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.
     Holigan ve saldırgan tavırları bulunan kişilerin sahalardan uzaklaştırılmasını öngördüklerini ifade eden Erçelik, şöyle konuştu:
     Artık cezalar adli hale geldi. En çok üzüldüğümüz konu, hafta içindeki maçlara, üniformasıyla gelen öğrencilerin maçta taşkınlık yapması ve adli ceza almasıdır. Afyonkarahisarda çarşamba ve perşembe günleri maçlar olduğunda, Afyonkarahisarsporun öğrenci taraftarları, stada üniformaları ile geliyordu. Tribündeki diğer taraftarların da etkisine kapılıp sahaya bir şey atıyor. Biz de tespit edince onları adliyeye götürüyorduk. Bu öğrencinin adli siciline bu işleniyor. Haliyle o okul bittiğinde ileride bir işe gireceğinde sicilinde bu durum gözükecek. Buna çok üzülüyoruz. Tribünde küfür dahi olsa artık adli işlem görecek. Fanatiklere men cezaları veriliyor. Taşkınlık yapan taraftarlar, branş ayrımı gözetilmeksizin o kulübün hiçbir maçını izleyemeyecek.
     Konuşmasının ardından Erçelik, bazı taraftarların hazırladığı şiddet içerikli bir videoyu da katılımcılara izletti.
     Seminere, Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı da katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Şiddetsiz Yaşamak ve Yaşatmak semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER