Seyyah

Seyyah-Ulu Çınar projesi -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahan: -Bu projenin amacı Türkiyede yaşayan tüm gençlerin birbiriyle kaynaşması ve farklı kültürleri tanımasıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Seyyah-Ulu Çınar projesi kapsamında Gaziantepli gençler, 9 ili kapsayan gezi için yola çıktı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin amacının Türkiyede yaşayan tüm gençlerin birbiriyle kaynaşması ve farklı kültürleri tanıması olduğunu ifade etti.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünün hazırladığı Seyyah-Ulu Çınar projesiyle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak istendiğini belirten Şahan, proje kapsamında bu yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gençlerin yaşadıkları Türkiyenin çeşitli illerine seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmalarının amaçlandığını söyledi.
     Şahan, şunları kaydetti:
     Seyyah-Ulu Çınar projesi, bugün burada hayata geçiyor. Gaziantepi temsil eden 2 bin 800 öğrencinin Türkiyenin diğer illerine gidiş - dönüşü, yeme -içme ve barınması da devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu projenin amacı Türkiyede yaşayan tüm gençlerin birbiriyle kaynaşması ve farklı kültürleri tanımasıdır. Bakanlığımızın yaptığı önemli bir projedir.
     Gaziantepli gençlerin 4 gün boyunca Türkiyenin dört bir yanını gezme ve tanıma fırsatı bulacağını vurgulayan Şahan, proje kapsamında Gaziantepli gençlerin 26 Haziran - 2 Eylül tarihleri arasında Amasya, Nevşehir, Elazığ, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Malatya, Mardin ve Sivas illerine götürüleceğini kaydetti.
     Projenin önemli olduğunu vurgulayan Şahan, Tüm sağlık ve emniyet tedbirleri alındı. Gençlerimizin bireysel sağlık ve kaza sigortaları yapıldı. Biz şu anda il olarak hazırız. 4 günde bir 280 kişiyi ilimizde konuk edeceğiz. Gaziantep halkının bu bölgenin misafirperverliğini Türkiyedeki tüm gençlerimize göstereceğiz diye konuştu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü önünde toplanan gençler, otobüslere binmeden önce İl Müdürü Yahya Şahan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Daha sonra Şahan ve öğrencilerin aileleri, çocuklarını geziye uğurladı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER