Sevgi Kapısı projesine yoğun ilgi

Sevgi Kapısı projesine yoğun ilgi


MUŞ (A.A) - Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, insanların ürettikleri ve faydalı oldukları zaman mutlu olabildiklerini söyledi.
     SODES kapsamında desteklenen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Sevgi Kapısı 2 projesine ilgi yoğun oldu.
     Faaliyetleri yerinde incelemek üzere proje kapsamında devam eden kursları ziyaret eden Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, kursa katılan kadınlarla görüşerek, eğitmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Göktürk, projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, Kadınlarımız ve gençlerimizin şu anki durumlarından daha iyi bir noktaya gelmelerinin sağlanması için vicdani, ahlaki ve kanuni sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda çeşitli kurslar açtık. Mutlu olmanın önemli noktalarından bir tanesi de üretmektir. İnsanlar ürettiği ve faydalı olduğu zaman mutlu olurlar dedi.
     Projeden 350 çocuk ve kadının faydalandığını kaydeden Göktürk, kursiyerlerin bir yandan üretip kazanç elde edeceğini, bir yandan da sosyal aktivitelere katılarak yeni arkadaşlıklar, yeni çevreler edineceğini söyledi.
     350 bin lira bütçe ile 12 ay devam edecek olan proje kapsamında, filografi, halı dokuma, takı tasarım ve çocuklar için okul öncesi eğitim ile çeşitli sportif faaliyetleri yürütülüyor.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Sıtkı Ylıdız
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sevgi Kapısı projesine yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER