Sera Barınak Projesine üniversite desteği

Sera Barınak Projesine üniversite desteği -BDKKYB, küçükbaş hayvanların çetin kış şartlarında barınma ve beslenme sorunlarını çözmek amacıyla geliştirdiği projenin, daha sağlıklı yürütülmesi için ULUTEK bünyesinde şirket kuracak


BURSA (A.A) - Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB), küçükbaş hayvanların çetin kış şartlarında barınma ve beslenme sorunlarını çözmek amacıyla geliştirdiği Sera Barınak Projesinin daha sağlıklı yürütülmesi için Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (ULUTEK) bünyesinde şirket kuracak.
     BDKKYBden yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik başkanı Yıldırım Oran, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dileki ziyaret ederek, birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oran, birliğe kayıtlı 3 bin 875 üyeleri olduğunu belirterek, Bursada küçükbaş hayvan üretimini arttırmak amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Üyelerinin hayvancılığı bilimsel yöntemler kullanarak yapmalarını istediklerini, bu amaçla UÜ Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile temas halinde olduklarını belirten Oran, Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz kış aylarında büyük sıkıntı çekiyorlar. Hayvanların barınma ve beslenme sorunlarını çözebilmek amacıyla Sera Barınak Projesini geliştirdik. Bu çalışmalarımıza Veteriner Fakültesinden 5, Ziraat Fakültesinden de 4 öğretim üyesi dahil oldular dedi.
     Oran, projeye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Bursa Valiliğinin destek verdiğini hatırlatarak, projeyi daha sağlıklı yürütmek için ULUTEK bünyesinde bir şirket kurmak için hazırlık yaptıklarını bildirdi.
     Şirketin kurulması için UÜye başvuru yapacaklarını bildiren Oran, Ülke hayvancılığının artık geleneksel yöntemlerden arındırılarak bilimsel yöntemlerle yapılması gerekiyor. Türkiyenin iklim koşullarına uygun hayvan ırkları üzerinde yurt içi ve dışında çeşitli araştırmalar yaptık. Hayvanların barınma ve beslenme sorunlarına da çözüm bulmak istiyoruz. Bu konuda bilimsel yöntemler geliştirmek için de UÜnün desteğine ihtiyacımız var diye konuştu.
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de birliğin çalışmalarını beğendiğini ve yerinde bulduğunu söyledi. ULUTEK bünyesinde kurulacak şirket için başvuru yapılmasından sonra gereken desteği vereceklerini vurgulayan Dilek, Üniversitemizin ilgili fakülteleriyle ortak yaptığınız çalışmaları takdir ettim. Bu konuda bize düşen her türlü desteği size vereceğiz dedi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Sera Barınak Projesine üniversite desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER