Şampiyon Avcısı KASKİ, tarih yazıyor

Şampiyon Avcısı KASKİ, tarih yazıyor -Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında finale yükselen Kayseri KASKİ, üst üste iki kez final oynama hakkı kazanarak kupa tarihinde bir ilke imza attı -Kayseri KASKİ Genel Menajeri Ahmet Bo


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal - Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında finale yükselen Kayseri KASKİ, üst üste iki kez final oynama hakkı elde ederek, kupa tarihinde bir ilke imza attı.
     Türkiyeyi kupada temsil eden tek takım olan KASKİ, geçen yıl finalde kaybettiği kupayı bu yıl müzesine götürmek istiyor.
     Kayseri KASKİ adıyla 2011-2012 sezonunda ilk kez mücadele ettiği FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında bir önceki sezonun şampiyonu İsrail ekibi Elitzur Prashkovsky Ramlayı eleyip finale kadar giden KASKİ, finalde Rusyanın Dinamo Kursk takımına yenilerek kupaya ulaşamamıştı.
     Kayseri temsilcisi, bu sezon ise yarı finalde geçen senenin şampiyonu Dinamo Kursku kupa dışına bırakarak, son iki sezonun şampiyonlarını eleme başarısı gösterdi. KASKİ, yarı finalde de Slovak ekibi MBK Ruzomberoku saf dışı ederek, kupa şampiyonlarını elemesinin ardından üst üste ikinci kez final oynama başarısını elde etti. KASKİ böylece 2003 yılından beri oynanan kupada üst üste iki kez final oynama hakkını kazanan ilk kulüp oldu.
     Finalde Rusyadan Dinamo Moskova ile karşılaşacak Kayseri KASKİ, finalin ilk maçını 7 Mart Perşembe günü Rusyada, rövanş karşılaşmasını ise 14 Martta Kayseride oynayacak.
    
     -Geçen sene alamadığımız kupayı almak istiyoruz-
    
     Kayseri KASKİ Genel Menajeri Ahmet Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak kupada çok zorlu maçların ardından finale yükselmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Takımın kupayı alacak güç ve potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bozbey, FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında üst üste iki kez final oynayacak ilk ve tek takım biziz. Ama final oynamakla bitmiyor. Geçen sene alamadığımız kupayı almak istiyoruz artık. Sezon başında buna göre yatırımlar yaptık. Şükürler olsun çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Artık o kupa Kayseriye gelecek, kendimizi buna hazırladık dedi.
     Finalin ilk karşılaşmasını deplasmanda oynamalarını avantaj olarak gördüklerini ifade eden Bozbey, şöyle konuştu:
     İlk maçı deplasmanda oynayacağız. Bu kez avantaj bizde, rövanş maçını sahamızda oynayacağız. İlk maçta alacağımız avantajlı bir skor sonucunda rövanş maçını taraftarımızın önünde kazanarak, kupaya uzanmak istiyoruz. Kupayı Türkiyeye bundan 4 yıl önce Galatasaray getirmişti. Bunu başaran ikinci takım olmayı arzu ediyoruz. İnşallah bu sevinci ve gururu Türkiyeye yaşatırız.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Şampiyon Avcısı KASKİ, tarih yazıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER