Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre için Türkiye

Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre için Türkiye turu -Türkiye Yeşilay Cemiyeti gönüllüsü Başkaptan, bisikletiyle başlattığı tur çerçevesinde geldiği Konyanın Akşehir ilçesinde Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret etti (Fotoğraflı


KONYA (A.A) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti gönüllüsü Cemal Azmi Başkaptan, bisikletiyle başlattığı Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre için Türkiye turu çerçevesinde geldiği Konyanın Akşehir ilçesinde Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret ederek, dünyanın ortasına ayak bastı.
     Başkaptanı, Nasreddin Hoca Türbesi önünde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Akşehir temsilcisi Faruk Başoğlu karşıladı.
     Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret eden Başkaptan, türbe önündeki Burası dünyanın ortasıdır yazılı taşa ayak bastı.
     Başkaptan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultanahmet Meydanından 9 Temmuz 2012de tura başladığını söyledi.
     Çevreye hiçbir zararı olmayan bisikletiyle Türkiyeyi gezerek, turunu Vanda tamamlayacağını ifade eden Başkaptan, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara karşı pedal çevirdiğini kaydetti.
     Gezdiği illerde vatandaşların yoğun ilgisinin kendisini mutlu ettiğini anlatan Başkaptan, Özellikle bu yöredeki Anadolu insanının misafirperverliği beni çok etkiledi. 2015de yapmayı düşündüğüm tarihi İpekyolu turunu nasip olursa Akşehirden, dünyanın ortasından başlatmayı düşünüyorum. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre için Türkiye turunu inşallah Ramazan Bayramında tamamlayıp, bayramı Vanda kutlayacağım diye konuştu.
    
     Muhabir : Bayram Uygun / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre için Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER