Sağlık tesislerinin tıbbi atık yönetimi ve

Sağlık tesislerinin tıbbi atık yönetimi ve çevre yönetim birimi projesi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sağlık tesislerinin tıbbi atık yönetimi ve çevre yönetim birimi projesinin örnek model olduğu bildirildi.
     İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının enerji verimliliği politikası doğrultusunda, hastane ve sağlık tesisleriyle yeni oluşturulacak kampüs hastanelerinde enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik projelerin ve yeni kaynakların geliştirilmesi yönünde katkı sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştaya İl Sağlık Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Murat Çetinbaşın da katıldığı kaydedildi.
     Çalıştaya, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, EPDK, TOKİ Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalkınma Bankası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin katıldığı belirtilen açıklamada, Çetinbaşın tıbbi atıklarla ilgili sorun ve çözümlerine yönelik hazırladığı Sağlık tesislerinin tıbbi atık yönetimi ve çevre yönetim birimi projesinin yıllık 38 milyon lira tasarruf sağlayacağı belirtildi.
     Çalıştay sonunda Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Çakırın, Çevre Mühendisi Murat Çetinbaşa sunumundan ve projesinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Sağlık tesislerinin tıbbi atık yönetimi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER