Runfire Capapadocia maratonu başladı

Runfire Capapadocia maratonu başladı -Türkiyenin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde toplam 200 kilometre parkura sahip olan ve her gün 1 etabın koşulacağı yarışlar, 6 günde tamamlanacak


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin ikinci ultra maraton parkuru olan Runfire Cappadoica maratonu, Nevşehirin Uçhisar beldesinden başladı.
     Argos Kültür Sanatın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile düzenlenen Runfire Capapdocianın başlaması dolayısıyla Uçhisar beldesinde tören düzenlendi. Törene Nevşehir Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü katıldı.
     Toplam 200 kilometre parkura sahip ve her gün 1 etabın koşularak 6 günde tamamlanacak olan Runfire Cappadoicada sporcular, Güvercinlik Vadisi, Ortahisar, Acıgöl, Damsa Barajı, Yüksekli Kilise, Güzelyurt, Ürgüp, Göreme, Avanos, Ihlara Vadisi ve Tuz Gölünden geçecek ve yarışlar yine Uçhisarda son bulacak.
     Ultra Maraton Koordinatörü Prof. Dr. Taner Damcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, ultra maratonlara gün geçtikçe insanların ilgisinin arttığını, bu maratonların sadece bir spor olmadığını, bir gezi, düşünce yapısı, felsefe ve dünyaya bakış şekli olduğunu söyledi.
     Dünyada birçok insanın ultra maraton yapmaya başladığını, tatillerini bu sporu yaparak değerlendirdiğini ve pek çok ülkede bununla ilgili çalışmalar olduğunu belirten Damcı, Biz de Türkiyede ilk ultra maratonu kurduk. Bundan birkaç sene önce Likya Yolu Maratonunu başlattık, ikinci olarak Runfire Cappadoicayı ekledik. Öyle görülüyor ki, önümüzdeki günlerde tüm dünya tarafından ilgiyle izlenen, katılımın çok olduğu aktiviteler haline gelecek ve biz de bundan çok mutluyuz dedi.
     Ultra maratonları Türkiyenin spor turizminde öncü organizasyonlar haline getirmek istediklerini anlatan Damcı, dünyanın seçkin dağ maratonlarından Ultra Trail du Mont Balnaca akredite olduklarını, yarışı tamamlayan koşucuların zorluk derecesi için verilen 4 puanı alarak dünyadaki diğer maratonlarda yarışma şansı bulacaklarını bildirdi.
     Runfire Cappadoicanın parkur olarak çok zorlayıcı olduğunu ifade eden Damcı, maratonun yüksek irtifada koşulacağını, Tuz Gölü gibi 95 kilometrelik uzun bir etaplarının olduğunu söyledi.
    
     -Sosyal sorumluluk projelerine destek için koşuyorlar
    
     Taner Damcı, dünyada ultra maraton koşulurken pek çok koşucunun bağış toplamak, bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak için koştuğunu ifade ederek, bunun Türkiyede de gittikçe yaygınlaştığını söyledi.
     Runfire Cappadociada da, kanserli çocuklar ve TEMA Vakfına bağış toplamak için 3 koşucunun yarıştığını vurgulayan Damcı, Hem Likya Yolu Maratonunda, hem de burada gerçekten çok önemli bağışlar toplayan koşucularımız oldu. Bu sene de 2 arkadaşımız kanserli çocuklara yardım için koşuyor, bir arkadaşımız ise TEMA Vakfı için koşuyor ve bağış topluyor dedi.
     Runfire Cappadocianın düzenleyicisi Argos Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Gökşin Ilıcalı da, ultra maratonların Türkiye için çok yeni olduğunu, Kapadokya bölgesinin doğa sporları ve kültürel faaliyetler için çok uygun bir yer olduğunu ifade etti. Ilıcalı, Kapadokyada da zorlu çöl maratonu kategorisinde bir maratona başladıklarını, 60 yerli ve yabancı koşucunun mücadele edeceğini kaydetti.
     Runfire Cappadoica ultra maratonu 14 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Runfire Capapadocia maratonu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER