Rol Modelimiz Peygamberimiz konulu konferans

Rol Modelimiz Peygamberimiz konulu konferans


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, Peygamberimiz Mekkede oldukça sade, mütevazi ve tertemiz bir insan olarak yaşadı dedi.
     Erul, Kahramanmaraş Müftülüğünce Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen Rol Modelimiz Peygamberimiz konulu konferansta, insanların sevdiklerini rol model yaptığını belirtti.
     Hz. Muhammedin Peygamberler zincirinin son halkası olarak Mekkeye gönderildiğini anlatan Erul, Ne mutlu bizlere ki onun ümmetleriyiz. Peygamberimiz Mekkede oldukça sade, mütevazi tertemiz bir insan olarak yaşadı. Ne kahramanlığı ile öne çıkmış ne şairliği var, ne kabile başkanlığı. Adeta 40 sene gizlenmiş bir hazine, inci gibi Mekkenin göz bebeğinde mütevazi bir şahsiyet diye konuştu.
     Erul, Hz. Muhammedin yaşanan her türlü olumsuzluklar karşısında tam bir sabır erdemi gösterdiğinin altını çizdi.
     Erul, şunları kaydetti:
     Sabır önünüze gelen her şeye katlanmak demek değildir. Sabır musibetleri, eziyetleri işkenceleri sineye çekmek değildir. Sabır, günümüzde olumsuz bir kavram olarak pasiflik olarak algılanıyor. Oysa sabır Kuran-ın en temel kavramlarından bir tanesidir. Sabır olumlu bir erdemdir. Sabır, var olma mücadelesidir. Sabır, mukavemet etmektir, direnmektir, dayanmaktır, yıkılmadan ayakta kalabilmektir. Allah Resulü Mekkede 13 yıl bunu yaşadı, asabına örnek oldu. Mekkede İslamın yaşanamaz hale geldiği dönemlerde Medineye yol göründü ve asabı ile birlikte Medineye göçtü. Medineye göçüş bir kaçış değildi, bir geçişti. Medineye göç vardı ama Mekkeye dönüşte öç yoktu. O rahmet elçisiydi, intikam için değil insanları İslama kazanmak içindi.
     Müftü Muhammet Gevher ise Türkiyede ilimde, irfanda, Kurana hizmette iyiye doğru bir gidiş olduğunu vurguladı.
     Konferansa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Rol Modelimiz Peygamberimiz konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER