Reflektör tak, hayat kurtar kampanyası

Reflektör tak, hayat kurtar kampanyası -Tarsus ilçesinde düzenlenen kampanya kapsamında, Çiçekli köyünde traktör sürücülerine 300 reflektör ve rotatif tepe lambası dağıtıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde düzenlenen Reflektör tak, hayat kurtar kampanyası kapsamında, çiftçilere TÜVTURK tarafından ücretsiz olarak 300 adet reflektör ve rotatif tepe lambası dağıtıldı.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, ilçeye bağlı Çiçekli köyünde düzenlenen reflektör ve rotatif tepe lambası dağıtılması ve köylülerin bilgilendirilmesi etkinliğinde yaptığı konuşmada, herkesin trafik kurallarına mutlaka uyması gerektiğini söyledi.
     Köylü ve çiftçilerin, ürettikleri ürünlerle sadece bölgenin değil, aynı zamanda sınır ötesindeki insanları da besleyip doyurduklarını ve insanların yaşamasına önemli katkı sağladıklarını dile getiren Güldibi, Bu katkının yanında yaptığınız iş itibariyle riskleriniz de var. Tarsusta 10 bine yakın traktör ve römork var. Bunların hem sizlere yönelik, hem de sizinle aynı trafiği paylaşan vatandaşlara yönelik bir takım tehdit ve tehlikeleri de olabilir. Bu tehlikelere çözüm getirmemiz gerekir dedi.
     İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy da, trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde yaptıkları bu uygulama sayesinde amaçlarının yaşanabilecek trafik kazalarını en asgari seviyeye indirmek olduğunu belirterek, traktörlerin, özellikle geceleri römorklarında gerekli aydınlatma unsurları bulunmadığı için tehlike oluşturduğunu kaydetti.
     TÜVTURK Genel Müdürü Ahmet Bulgurlu ise, firma olarak köylere ekip göndererek, zaman zaman araç muayenelerini yerinde yapıp, çiftçilere kolaylıklar sağladıklarını ifade etti.
     Bulgurlu, trafik kazalarının en aza indirilmesi konusunda belli dönemlerde sürücülere kask, reflektör ve tepe lambaları dağıttıklarını bildirdi.
     Konuşmaların ardından 300 adet reflektör ve rotatif tepe lambası, traktör sahibi köylülere dağıtıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reflektör tak, hayat kurtar kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER