Psoriasis Farkındalık Haftası

Psoriasis Farkındalık Haftası -Psoriasis Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gürer: Sedef hastalığının toplumda bulaşıcı olduğuna dair genel kanı tamamen yanlıştır. Sedef hastalığı bulaşıcı değildir, dokunmakla veya aynı ortamda bul


ANKARA (A.A) - Psoriasis Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Gürer, Sedef hastalığının toplumda bulaşıcı olduğuna dair genel kanı tamamen yanlıştır. Sedef hastalığı bulaşıcı değildir, dokunmakla veya aynı ortamda bulunmakla bulaşmaz dedi.
     Gürer, Psoriasis Derneğinin Psoriasis Farkındalık Haftası dolayısıyla bir otelde düzenlediği toplantıda, Türkiyede yaklaşık 750 bin kişinin sedef hastalığından etkilendiğini söyledi.
     Sedef hastalığından etkilenen kişi sayısının her geçen gün arttığını belirten Gürer, bu hastalıkla ilgili yeni bilgilerin ortaya çıktığını bildirdi.
     Gürer, kalp hastalığının sedef hastalığıyla ilişkili olduğunu ifade ederek, Türkiyedeki sedef hastasının neredeyse bir şehrin nüfusuna eşit. Psoriasisin şeker hastalığıyla, obeziteyle, hipertansiyonla da ilişkisi kuruldu. Dünya Psoriasis Günü ve ardından gelen farkındalık haftası yoluyla bu hastalığa karşı bilincin artmasına çalışacağız diye konuştu.
     Sedef hastalığının bulaşıcı olduğuna dair genel kanının yanlış olduğuna dikkati çeken Gürer, şöyle devam etti:
     Dokunmakla veya aynı ortamda bulunmakla bulaşmaz. Bu nedenle hastaların toplum içinde bulunmaktan ya da çevrelerinin onlarla iletişim kurmaktan çekinmesine gerek yoktur. Son yıllarda hastalığı çok iyi kontrol altına alabilen biyolojik ilaçlar geliştirildi. Tıp dünyası bu konuda çalışmalarına devam ediyor.
     Prof. Dr. Nahide Onarır, Prof. Dr. Rana Anadolu, Yrd. Doç. Dr. Savaş Yaylı, Doç. Dr. Murat Borlu ve Sedef hastalarının da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, sedef hastalığının sadece bir deri problemi değil, hastaları ruhsal ve fiziksel açıdan etkileyen bir hastalık olduğu vurgulandı.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz
     Yayıncı : Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Psoriasis Farkındalık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER