Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası -Kampanya çerçevesinde Sivasta stant açıldı


SİVAS (A.A) - Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği, sendika genel merkezince kamuda kılık kıyafet serbestliğiyle ilgili düzenlenen Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası çerçevesinde stant açtı.
     Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı, Cumhuriyet Meydanında kurdukları stantta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1982 model darbe dönemi kalıntısı Kılık Kıyafet Yönetmeliğinin değişmesini istiyoruz. Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği marifetiyle ihdas edilen yasak ve sınırlamalar daha fazla gecikmeden tedavülden kaldırılmalıdır. Bu konuda ödenmiş bedeller unutulmadan yeni bedellerin ödenmemesi için bu düzenleme en kısa zamanda yapılmalıdır diye konuştu.
     Başörtüsü yasağının kaldırılması talebini içeren imzaların şubelerde toplanacağını belirten Anlı, imzaların, tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla Başbakanlığa sunulacağını, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve TBMMdeki siyasi partilere de bilgi verileceğini aktardı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER