Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası -Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi İzci: -Milletimiz, Özgürlük için 10 milyon imza kampanyasına katılarak üzerine düşen görevi yapmıştır


ADIYAMAN (A.A) - Memur-Sen Konfederasyonunun Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü talebiyle başlattığı Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası kapsamında 198 bin 458 imza toplandı.
     Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Gaffari İzci, yaptığı açıklamada, kampanyada hedeflenen 10 milyon imzanın üzerine çıkıldığını ve toplanan imzaların gereğinin yapılması için Başbakanlığa teslim edileceğini söyledi.
     Bu kapsamda Adıyamanda 198 bin 458 imzanın toplandığını aktaran İzci, Türkiyenin en büyük sivil toplum örgütü ve memurlar sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini imza kampanyamızla Sayın Başbakana iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir. TBMMnindir, siyaset kurumunundur dedi.
     Türkiyenin kılık kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerinin kısıtlaması ayıbından kurtulması gerektiğini ifade eden İzci, şunları kaydetti:
     Memur-Sen alarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler, kişilerin inisiyatif ve lütufuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı bir minnet borcu doğurmamalıdır. Milletimiz, özgürlük için 10 milyon imza kampanyasına katılarak üzerine düşen görevi yapmıştır.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER