Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası


BAYBURT (A.A) - Memur-Sen tarafından başörtüsü yasağının kalkması için ülke genelinde başlatılan imza kampanyasına, Bayburtta 7 bin 668 kişinin imzasıyla destek verdiği bildirildi.
     Memur-Sen Bayburt Temsilcisi Fikret Özbey, sendika binasında yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık bir ay önce Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz diyerek başlattıkları Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasının sona erdiğini belirtti.
     Özbey, şunları kaydetti:
     Türkiye darbe anayasasında bile yer almayan kılık kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlama ayıbından kurtulmalıdır. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakana iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMMnindir, siyaset kurumunundur. Kampanya başlangıcında belirlediğimiz 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada ilimizde de 7 bin 668 imzayı genel merkezimize göndereceğiz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlığa teslim edilecek.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER