Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası -Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Anlı: Darbe dönemi kalıntısı Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz


SİVAS (A.A) - Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Anlı, sendikalarının genel merkezince düzenlenen Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasına destek isteyerek, Darbe dönemi kalıntısı Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz dedi.
     Anlı, kampanya kapsamında Cumhuriyet Meydanında kurulan imza standında basın açıklaması yaptı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele başörtüsü yasağının kalkması talebini içeren kampanyanın 30 gün devam edeceğini belirten Anlı, toplanan imzaların Başbakanlığa gönderileceğini söyledi.
     Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin değiştirilmesini istediklerini dile getiren Anlı, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikte kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor diye konuştu.
     Anlı, şunları kaydetti:
     Saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğuyla ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan, 1982 model darbe dönemi kalıntısı Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine neden olunmaktadır. Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarının zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumundaki Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER