Özel Olimpiyatlar 2013 Dünya Kış Oyunları

Özel Olimpiyatlar 2013 Dünya Kış Oyunları -Güney Korede, 170 ülkenin katıldığı Özel Olimpiyatlar 2013 Dünya Kış Oyunlarında Türkiyeyi temsil edecek 3 zihinsel engelli milli sporcu, hazırlıklarını Ilgaz Kayak Tesisler


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Güney Korede, 170 ülkenin katılacağı Özel Olimpiyatlar 2013 Dünya Kış Oyunlarında Türkiyeyi temsil edecek, 3 zihinsel engelli sporcu, hazırlıklarını Ilgaz Kayak Tesislerinde tamamladı.
     Pyeong Chang şehrinde 26 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyata, Kastamonudan Fatih Ilgın(20), Malatyadan Kadir Telli(14) ve Kocaelinden İsmail Yılmaz(14) katılacak.
     Topraksu Gençlik Spor Kulübü bünyesinde Ilgaz Kayak Tesislerinde kamp yapan milli sporcular, kayak antrenörü Ferzande Alptekin(52) tarafından olimpiyatlara hazırlandı.
     Moralleri yüksek olan milli sporcular, kampta sabah ve akşam ikişer saat çalışarak antrenman yaptılar.
     Topraksu Gençlik Spor Kulübü Başkanı İrfan Hasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeye madalyalarla dönmek istediklerini ifade etti.
     Hasanoğlu, sporcuların Topraksu Gençlik Spor Kulübü tarafından olimpiyatlara hazırlandığını vurgulayarak , Bir hafta sonra sporcularımız, Koreye giderek Türkiyeyi temsil edecekler. Hepsi pırıl pırıl çocuklar, iyi de eğitim alıyorlar. Verim alacağımıza inanıyorum. Gençlere, ne kadar imkan verilirse daha ileriye gidiyorlar. Biz de bunların gurur ve sevinci içindeyiz. Sporcuların hepsi özel seçilen kişilerdir şeklinde konuştu.
     Kayak antrenörü Ferzande Alptekin de kampın keyifli geçtiğini belirterek, ödüllerle dönmek istediklerini söyledi.
     Her sene dünya şampiyonasının yapıldığını belirten Alptekin, şunları kaydetti:
     Biz bu senenin Milli takımını geçen sene seçtik. Sporcuları bir sene öncesinde milli takıma seçiyoruz. Hepsi özen gösterilerek seçildi. Fatihi Kastamonudan, İsmaili Kocaelinden, Kadiri de Malatyadan aldık. Üçü de birbirine denk. Memnunuz, inşallah iyi de olur. Çalışma ve saygıları iyi. Arkadaşlar seçilirken fizik yapılarına bakıyoruz. Daha çok kayak kayış şekline bakıyoruz.
     Her sene 15 sporcuyla olimpiyatlara katılmalarına rağmen sadece bir sporcunun başarılı olduğunu kaydederek, Onun için çok fazla kişiyi götürmeye gerek yok. Diğer ülkeleri bilmiyoruz. Biz 3 kişiyle gidiyoruz, derece yapma şansları da var. İnşallah 170 ülkenin içinde çocuklarımız derece yaparak ülkelerine dönecektir diye konuştu.
     Milli sporcu Kadir Telli ise Malatyada bulunan Selvi ustasının kendisine güvendiğini ve destek olduğunu vurgulayarak, Ustam bana başaracaksın, yapabilirsin dedi. Kendisine buradan sevgiler, selamlar yolluyorum. Annem ve babam için şampiyon olmak istiyorum. Buradan bütün herkese selamlar söylüyorum. İnşallah kupayı kazanacağım şeklinde konuştu.
     Türkiyeye ödülle dönerek, herkesi şaşırtacağını vurgulayan İsmail Yılmaz, elinden geleni yaparak Türkiyeyi temsil edeceğini kaydetti
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Özel Olimpiyatlar 2013 Dünya Kış Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER