ÖSYM Durum Analizi Toplantısı

ÖSYM Durum Analizi Toplantısı -ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir: -Türkiyenin kendine yakışır bir sınav sistemine, bir ölçme-değerlendirme sistemine kavuşması için çalışmalarımızı birlikte gerçekleştireceğiz (Fotoğraflı-


SAKARYA (A.A) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Türkiyenin kendine yakışan sınav ve ölçme-değerlendirme sistemine kavuşması için çalıştıklarını söyledi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğünde düzenlenen ÖSYM Durum Analizi Toplantısına katılan Demir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada üniversitelerin en büyük paydaşları olduğunu belirterek, toplantıların ÖSYMnin kendini anlatması, paydaşlarıyla bilgi paylaşımı hem de geleceği oluşturması adına önemli olduğunu anlattı.
     ÖSYM, Türkiyenin geleceğini şekillendiren bir kurum diyen Demir, Üniversitelerimiz de en doğal paydaşlarımız. 2012 yılına baktığımızda 9 milyon 650 bin adayı sınava almışız ve bu sınavlarda 1 milyon 450 bin görevli kullanmışız. Bu görevlilerin büyük kısmı, üniversite öğretim üyeleri. Dolayısıyla birlikte çalışma zorunluluğu olan kurumlarız. Bu nedenle bu toplantıları gerçekleştiriyoruz ifadelerini kullandı.
     Toplantıları farklı şehirlerde yaparak ÖSYMnin faaliyetlerini paylaşacaklarını vurgulayan Demir, Ancak daha da önemlisi, bu toplantılarda gelecek için planladıklarımızı sizlere arz edeceğiz. Sizin görüşleriniz doğrultusunda, planlarımızı revize edip Türkiyenin kendine yakışır bir sınav sistemine, bir ölçme-değerlendirme sistemine kavuşması için çalışmalarımızı birlikte gerçekleştireceğiz şeklinde konuştu.
     Toplantı, basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber ÖSYM Durum Analizi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER