Osmanlıyı dizilerle yanlış anlatmak hakarettir

Osmanlıyı dizilerle yanlış anlatmak hakarettir -Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şimşirgil: Tarihinde büyük başarılara imza atmış Osmanlı Devletini, filmler ve dizilerle yanlış anlamak büyük bir hakarettir -Toplu


SAKARYA (A.A) - Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihinde büyük başarılara imza atan Osmanlı İmparatorluğunun, film ve dizilerle yanlış anlatılmasının hakaret olduğunu söyledi.
     SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Diziler ve Romanlar Kıskacındaki Osmanlıyı Doğru Anlamak konferansına katılan Şimşirgil, Osmanlı İmparatorluğunun yüzyıllar boyunca çağın en güzel hamlelerini gerçekleştirdiğini anlattı.
     Şimşirgil, günümüzdeki dizi ve filmlerde tarihin yanlış anlatıldığını vurgulayarak, Türk aile yapısını örfünü her şeyi mahvediyorlar, hangi dizide eşini aldatmayan adam var. 40 bin tane kadın stadyumlarda küfür ediyor. Toplumsal aile bütünlüğümüz bozulmaya çalışıp, edep denilen ana tema yıkılmaya çalışılıyor dedi.
     Dizilerde ve romanlarda anlatılan Osmanlı İmparatorluğunun gerçek dışı olduğuna dikkati çeken Şimşirgil, Tarihinde büyük başarılara imza atmış Osmanlı Devletini, filmler ve dizilerle yanlış anlamak büyük bir hakarettir. Bu devlet Osmanlı Devleti gitti huzur bitti, dedirten bir devlettir. Önce bizleri cahil bırakıp, sonra tarihimizle ilgili yalan yanlış şeyleri monte ediyorlar diye konuştu.
    
     -Tarihi şahsiyetler genç nesillere doğru anlatılmalı-
    
     Şimşirgil, tarihi şahsiyetlerin genç nesillere doğru anlatılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Muhteşem Yüzyıl muhteşem entrikalar, muhteşem rezaletlerin döndüğü bir dizi. Tarihte Hürrem sultan doktorlara için kan ağlasa da güler yüzlü olacaksın diyordu, günümüzde doktorlar hasta gelmeyince işler bozuluyor diyor. Dünyada hükümdar denildiği zaman bir tek Süleyman ismi akla geliyordu ama günümüzde böyle gösterilmiyor.
     Osmanlı devleti ile ilgili olarak olumsuz konuşanlara karşı soru işaretleri ortaya koyulması gerekir. Tarihe sahip çıkıp, araştırmalar yapılmalı, tarih milleti millet yapan önemli şuurdur. Tarihi kişilere hakaret etmemeli gerçek kimliğiyle yansıtılmalıdır.
    
     Muhabir: Salih Eren / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Osmanlıyı dizilerle yanlış anlatmak hakarettir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER