Orman yangınına müdahale etmedikleri iddiası

Orman yangınına müdahale etmedikleri iddiası -Tekirdağda aralarında görme engelliler ve askerlik görevini yapanların da bulunduğu 38 kişi, yangına müdahale etmedikleri iddiasıyla kesilen 270şer liralık cezaya itiraz etti


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda aralarında görme engelliler ve askerlik görevini yapanların da bulunduğu 38 kişi, orman yangınına müdahale etmedikleri iddiasıyla kesilen 270şer liralık cezaya itiraz etti.
     Malkara ilçesine bağlı Bağpınarı köyünde geçen yıl eylül ayında çıkan orman yangınının ardından Malkara Orman İşletme Şefliği, yangına müdahale etmedikleri iddiasıyla 38 kişi hakkında 270şer lira ceza kesti.
     Aralarında görme engelliler ile askerlik görevini yapanların da bulunduğu köy sakinleri, cezanın iptali için Malkara Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etti.
     Malkara Orman İşletme Şefi Ercan Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağpınar köyündeki ormanlık alanda çıkan yangından dolayı jandarmanın tutanağı doğrultusunda köylüye cezai işlem uygulandığını söyledi.
     Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan evrakın kaymakamlığa gönderildiğini belirten Bilgen, Kaymakamlık da evrakı gereğinin yapılması için bize gönderdi. Biz de jandarmanın tutanağında ismi yazan kişilere gerekli cezai işlemi uygulayarak köylüye tebligatta bulunduk diye konuştu.
     Bilgen, köy sakinlerinin itirazı üzerine konunun mahkemeye taşındığını anlattı.
    
     -Askerlik görevini yapan oğluma bile ceza kesmişler-
    
     Köy muhtarı Recep Akkaya ise yangının olduğu dönemde askerlik görevini yapan oğluna dahi ceza kesildiğini öne sürerek, Toplam 38 kişiye para cezası uygulandı. Ancak 10 kişi yangına müdahale ettiği halde ceza almaktan kurtulamadı. O dönemde askerlik görevini yapan oğluma bile ceza kesmişler şeklinde konuştu.
     Sefer Becer de yangını ilk kendisinin gördüğünü ifade ederek, Söndürmeye gittik, yine bize ceza yazmışlar dedi.
     Köy imamı Mustafa Çayır da 38 kişiye 270şer lira ceza uygulandığını kaydederek, şöyle konuştu:
     Ben, kısa süre önce ameliyat geçirdim. Ceza uygulanan arkadaşlarımız arasında görme engelli olan da var, şu an askerlik görevinde olan da... Bu nasıl iştir- Kimse bir şey anlamadı. Ceza gelen birçok kişi mahkemeye itiraz başvurusunda bulundu. Kimileri de cezayı ödedi.
     Çayır, haksızlığa uğradıklarını, durumun düzeltilmesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Orman yangınına müdahale etmedikleri iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER