Öğrenme Şenliği tanıtım toplantısı

Öğrenme Şenliği tanıtım toplantısı -Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiyede ilk kez gerçekleştirilecek Öğrenme Şenliğinin tanıtım toplantısı Konyada yapıldı (Fotoğraflı-Gör


KONYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiyede ilk kez gerçekleştirilecek Öğrenme Şenliğinin tanıtım toplantısı Konyada yapıldı.
     Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, öğrenme şenliklerini bu yıl başlatacaklarını söyledi.
     Şenliklerin Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Konyada yapılacağını ifade eden Biçer, amaçlarının ülkede hayat boyu öğrenmeyi yaygınlaştırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
     Biçerli, uluslararası rekabette önlerde yer almak için halkın eğitim seviyesinin yüksek olması gerektiğini, bunu sadece okullaşmayla sağlayabilmemin mümkün olmadığını aktardı.
     Hayat boyu öğrenmede, özellikle 25-64 yaş arasındaki yetişkin eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Biçerli, şunları kaydetti:
     Kültürümüzde beşikten mezara kadar öğrenme diye bir tabir var. Ancak yetişkin eğitimi, yetişkin öğrenmesi açısından Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının oldukça gerisinde. ABde 25-64 yaş arasında herhangi bir öğrenme aktivite programına katılma oranı yüzde 8,9 oranındadır. Türkiyede bu oran 2,9dur. Kalkınmış bir ülke olmak, yüksek idealleri gerçekleştirmek için bizim, insanımıza her türlü öğrenme fırsatlarını sunmamız lazım.
     Biçerli, Konyada hayat boyu öğrenme ortalamasının Türkiye oranının üstünde olduğunu, bu yüzden şenlik için Konyayı da uygun gördüklerini aktardı.
     Şenlikle bir hafta boyunca öğrenme rüzgarı estireceklerine dikkati çeken Biçerli, Bu etkinlik sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmayacak. Konyada eğitimle alakalı bütün kurum ve kuruluşlar şenliğe katkıda bulunacak. Biz şenlikle halkta hayat boyu eğitimin devam ettiği algısını oluşturmak istiyoruz diye konuştu.
     Biçerli, şenlik takviminin daha sonra açıklanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Öğrenme Şenliği tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER