Öğrenci emeğinden sergisi açıldı

Öğrenci emeğinden sergisi açıldı -Osmanlı dönemi hat ve tezhip örneklerinden uyarlamaların yer aldığı sergi, 7 Nisana kadar gezilebilecek


EDİRNE (A.A) - Osmanlı dönemi hat ve tezhip örneklerinden uyarlamaların yer aldığı Öğrenci emeğinden sergisi, Edirnede açıldı.
     Devcihan Kültür Merkezinde düzenlenen törenle, Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencilerinin Osmanlı dönemindeki hat ve tezhip örneklerini bugüne uyarlayarak oluşturduğu 174 çalışmanın yer aldığı serginin açılışı yapıldı.
     Açılışta, TÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Akıllı, gazetecilere sergide yer alan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Çalışmaları sergilenen öğrencilerin camilerde ve çeşitli mekanlarda kullanılabilecek sanat eserleri ortaya çıkardığını anlatan Akıllı, Kum, kağıt, çini pano, tabak, alçı ve ahşap üzerine çalışmalar yaptık. Osmanlı döneminde kullanılan hat ve tezhip eserleri öğrencilerin özenli uğraşları sonucunda günümüze göre uyarlandı. Sergimizde özellikle nokta çalışmaları değerli eserlerdendir diye konuştu.
     Sergi, 7 Nisana kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Öğrenci emeğinden sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER