Ocak

Ocak-Mehmetçiğin Dünyası sergisine yoğun ilgi -Anadolu Ajansının Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla hazırladığı sergi, vatandaşların yanı sıra Mehmetçikler tarafından da ilgi görüyor -Sergiyi ziyaret eden İlarslan: Bazı f


ÇANAKKALE (A.A) - Anadolu Ajansının Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla hazırladığı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde açılışı yapılan Ocak-Mehmetçiğin Dünyası fotoğraf sergisi, vatandaşların yanı sıra Mehmetçikler tarafından da ilgi görüyor.
     Açılışını 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar ile kuvvet komutanlarının yaptığı sergiye ziyaretler sürüyor. Her gün yüzlerce kişinin giriş yaptığı Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde yer alan sergide yansıtılanlar, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelenip, izleniyor.
     İl merkezi ile ilçelerde vatani görevlerini yapan Mehmetçikler de bağlı bulundukları komutanlıkların düzenlediği gezi kapsamında geldikleri merkezde, AA muhabirleri, foto muhabirleri ve kameramanlarının çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezme fırsatı buldu. Mehmetçikler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan, 28 ayrı mekanda çekilen 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri arasından özenle seçilen 160 fotoğrafın yer aldığı sergiyi dikkatle inceledi.
     Sergide, Mehmetçiğin birliğine katılım ve intikal sürecinden başlanan, sosyal yaşamı, zorlu etaplardaki eğitim faaliyetleri farklı bir konseptle ele alınarak tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan kınalı kuzuların doğal hallerinin objektiflere yansımış hali aktarılıyor.
    
     -Bazı fotoğraflarda duygulanmamak elde değil-
    
     Sergiyi ziyaret eden Mesut İlarslan, organizasyonun güzel olduğunu ve materyalleri çok beğendiğini söyledi.
     Genelkurmay Başkanlığının böyle bir sergiye ortak olması ve katkı sunmasının da ayrı bir önem taşıdığını dile getiren İlarslan, Mehmetçiklerimizin askeri birliklere girişlerinden subay ve astsubaylarımıza kadar bütün silahlı kuvvetler personelinin çalışmaları fotoğraf karelerine yansımış. Bazı fotoğraflarda duygulanmamak elde değil. Kendi askerliğiniz, çocuklarınızın asker olduğu dönem aklınıza geliyor, insanın içi titriyor. Ne kadar önemli bir görevdir askerlik, hala tüylerim diken diken oluyor. Bu sergiye katkı sunan, görev alan, çekim yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.
     Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlik ve anıtları ziyaret için kente gelen ve sergiyi de görme fırsatı bulan Halil Hocaoğlu, fotoğrafları incelerken çok duygulandığını belirtti. Benim de ağabeyim asker, rütbeli bir personel. Askeriyenin ne kadar önemli ve ciddi bir yer olduğunu bu fotoğraf kareleriyle daha güzel anladık diyen Hocaoğlu, Aralarında çok esprili olanlar da var. Örneğin Mehmetçiklerin toplu tıraş olmaları çok güzel. Asker ocağına giriş çok anlamlı olmuş. Pilotlarımız, diğer askeri teçhizatlarımız çok güzel fotoğraflanmış. Gerçekten çok güzel bir sergi ifadelerini kullandı.
     Çankırı Gençlik Merkezinden gelip, sergiyi ziyaret eden Oğuzhan Kaya, sergiyi beğendiğini dile getirerek, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Operasyon Timi, eğitim faaliyeti kapsamında, kaçırılan otobüsteki rehineleri kurtarmak için operasyon düzenleniyor. O fotoğrafı yakından inceledim. Bunun görüntülerini televizyonda daha önce görmüştüm. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Aynı merkezden gelen Ahmet Şimşek ise Çanakkaleyi ilk kez ziyaret ettiğini, sergiyi beğendiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanlığında, iç güvenlik harekatında yaralanan gazilerin yaşam kalitesini arttırmak için yoğun çaba gösteriliyor. Bunu yansıtan fotoğrafı anlamlı buldum görüşünü dile getirdi.
    
     -Sergi, kalıcı eserlerden oluşturulmuş-
    
     Çankırıdan Çanakkaleye heyecanla geldiklerini aktaran Şahin Türk ise şöyle konuştu:
     Atalarımızın o yıllarda yaşadıklarını öğrendik. Savaş alanlarını ziyaret ettikten sonra Anadolu Ajansının hazırladığı bir sergiyle karşılaştık. Tüylerimizi ürperten bir sergiydi. Karşımızdaki asker ağabeyimiz, kardeşimiz, karların içerisinde o kadar kişiyle ateş altında savaşırken, biz evimizde sıcak ekmek, çorbamızla günlerimizi geçirebiliyoruz. Ama o kar altında kim bilir belki de yiyecek ekmek bile bulamıyorlar. Çanakkale zamanında da öyleymiş. Biz bunları bugün bir kez daha anladık. Şunu söylemek istiyorum ki biz birlikte Türkiyeyiz. Kimse bizi bölemez.
     Sergiyi gezme fırsatı bulan Tuğba Gülen, şehitlikleri ziyaret ettiklerini ifade ederek, sergiyi oluşturan eserleri kalıcı olarak nitelendirdi.
    
     -Sergi-
    
     Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde 18 Martta beğeniye sunulan serginin açılış törenine, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özelin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katılmıştı.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER