Nişasta bazlı şeker protestosu

Nişasta bazlı şeker protestosu -Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, Nişasta Bazlı Şekerlere Hayır, Pancar Şekerine Evet sloganıyla imza kampanyası başlattı


MALATYA (A.A) - Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, Nişasta Bazlı Şekerlere Hayır, Pancar Şekerine Evet sloganıyla imza kampanyası başlattı.
     Tatlandırıcıları protesto etmek isteyen şube üyeleri, Emekliler Parkında, pancar şekeriyle yapılmış tatlı ve pancar ile nişasta bazlı şekerlerin bulunduğu stantlar açtı.
     Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, burada yaptığı açıklamada, Malatyada mısırdan üretilen, yüksek früktozlu mısır şurubu olarak bilinen nişasta bazlı şekerlerin, unlu mamuller, bisküvi, baklava, dondurma, helva, reçel, marmelat ile alkollü ve alkolsüz içeceklere kadar pek çok alanda kullanıldığını söyledi.
     Nişasta bazlı şekerlerden yapılan ürünlerin obezite ve kansere davetiye çıkardığını ifade eden Murat, son dönemdeki istatistiklere göre Malatyada obez kişi sayısının da artığını belirtti.
     ABDde nişasta bazlı şeker üretme kotasının yüzde 2 ile sınırlandırıldığı, Fransa, İtalya ve Polonyada da yasaklandığını dile getiren Murat, ancak Türkiyede kotanın yüzde 35e çıkarıldığını savundu. Murat, Malatyada şeker pancarının üretilemediğini ileri sürdü.
     Nişasta bazlı şekerlerin sağlığa zararlarını anlatmak için imza kampanyası başlatıklarını dile getiren Murat, Nişasta Bazlı Şekerlere Hayır, Pancar Şekerine Evet sloganıyla başlattıkları kampanyanın 18 Haziran Cuma gününe kadar süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Nişasta bazlı şeker protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER