Mutlu Yarınlar için El Ele projesi

Mutlu Yarınlar için El Ele projesi -Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü proje ile risk altındaki çocukların örnek ve önder bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Mutlu Yarınlar İçin El Ele projesiyle risk altındaki çocukların örnek ve önder bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, ailesi tarafından ihmal ve istismar edilen çocukları topluma kazandırılmak için çalıştıklarını belirtti.
     Gaziantepte risk altında ve korunmaya ihtiyacı olan çocukların eğitimlerine ara verdiğini, sokakta çalıştığını, madde kullandığını ve suça itildiğini bildiren Akyol, Parçalanmış ailelerin, aile içi şiddete maruz kalan, geçici gezici tarım işçisi ya da ailesi tarafından ihmal ve istismar edilen bu çocukların topluma kazandırılmaları için çalışıyoruz dedi.
     Akyol, sokakta yaşayan, çalışan çocukların topluma kazandırılması için belediye tarafından Akınal Çocuk Gençlik Aile ve Münir Onat Çocuk Gençlik merkezlerinde tedavi, rehabilitasyon, eğitim desteği, mesleki eğitimler ve sosyal uğraşı terapileri uyguladıklarını ifade etti.
     Projeyle merkezlerde rehabilitasyonları sürdürülen risk altındaki 70 çocuğun sosyal hayata adaptasyonlarını amaçladıklarını ifade eden Akyol, şu bilgileri verdi:
     Proje kapsamında çocukların sosyal hayata adaptasyonlarının yanı sıra eğitim süreçlerinde de başarılı olabilmeleri için sosyal, psikolojik, mesleki, sanatsal ve destek kursları veriyoruz. Aile ile çocukların ilişkilerini geliştirerek sorunlarının çözümüne yönelik aile terapileri de uyguluyoruz. Amacımız bu sayede çocukların topluma yararlı bireyler haline getirilerek örnek ve önder bireyler olarak yetişmesi.
     Sokakta yaşamaya yönelmiş bu çocuklarımızı yaptığımız tespit ve incelemelerinin ardından gruplara ayırıyoruz. Yaş, okul eğitimi ya da mesleki eğitim gibi temel başlıklar altında gruplandırdığımız risk altındaki çocuklarımızdan eğitimlerine devam edecek olanları Münir Onat Çocuk Gençlik Merkezine, meslek edinecek olanları ise Akınal Çocuk, Gençlik Aile Merkezine yönlendiriyoruz.
     (GÖZ-SEÇ)
<< Önceki Haber Mutlu Yarınlar için El Ele projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER