Muhteşem Süleyman operasının dünya prömiyeri yapıldı

Muhteşem Süleyman operasının dünya prömiyeri yapıldı


İZMİR (A.A) - İzmir Devlet Opera ve Balesinin (İZDOB) 2012-2013 sezonunun en iddialı projesi olan, Tevfik Akbaşlının 6 yılda tamamladığı Muhteşem Süleyman operası, Mehmet Balkan yönetiminde, 250 kişilik koro, solist, bale ve orkestra kadrosuyla sanatseverlerle buluştu.
     Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde Mehmet Balkan tarafından sahneye konulan iki perdelik operada, orkestrayı Tulio Gagliardo Varas yönetirken, koro şefliğini Zdravkov Dimitrov üstlendi.
     Sanatseverler, doğumundan Zigetvar seferinde zaferi göremeden hayata gözlerini yummasına kadar, Kanuni Sultan Süleymanın yaşamından kesitleri, Tayfun Çebinin dekorları ve Sevda Aksakoğlunun kostümleri eşliğinde, iki saat içinde izleme olanağı buldu.
     Operada, Kanuni Sultan Süleyman karakterini Gökhan Koç, Hürrem Sultanı ise aynı zamanda İZDOB Müdürlüğü görevini üstlenen Aytül Büyüksaraç canlandırdı.
     Sanatseverler, operanın bitiminin ardından kadroyu ayakta alkışladı.
     Eserin prömiyeri ve tüm gösterimleri, İZDOBun kendi sahnesi olan Elhamranın sahne büyüklüğünün uygun olmaması nedeniyle daha büyük sahneye ve seyirci koltuğuna sahip Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde yapılacak.
     Muhteşem Süleyman, dünya prömiyerinin ardından, 19 Ocak Cumartesi, 21 Ocak Pazartesi, 23 Şubat Cumartesi ve sezonun son gösterimi olarak da 25 Şubat Pazartesi akşamı izlenebilecek.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Muhteşem Süleyman operasının dünya prömiyeri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER