Mucize Edremitte kullanılmaya başlandı

Mucize Edremitte kullanılmaya başlandı -Yangın söndürme konusunda mucize olarak nitelendirilen, bitkisel karışımlı yangın söndürme sıvısı, Edremit Belediyesi itfaiyesi tarafından yapılan tatbikatla tanıtıldı (Fotoğraflı-


BALIKESİR (A.A) - Yangın söndürme konusunda mucize olarak nitelendirilen, bitkisel karışımlı yangın söndürme sıvısı, Edremit Belediyesi itfaiyesi tarafından yapılan tatbikatla kullanılmaya başlandı.
     Bir Alman firması tarafından 1992 yılında geliştirilen ve yaklaşık 10 yıl sonra kullanılmaya başlayan bitkisel bazlı ürün, 35 ülkede tercih ediliyor.
     Özellikle doğayı koruması ve yangınla mücadelede beklentilerin üzerinde sonuç alınması açısından adını duyuran ürün, Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından da kullanılmaya başlandı.
     Mucize olarak nitelendirilen, çevre dostu yangın söndürücüyü Kocaseyit Havaalanında düzenlenen tatbikatla tanıtan İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, bölgelerindeki yangınlarda doğayla yüzde yüz dost ve kısa sürede çözünebilen ürün kullanılacağını söyledi.
     Bu ürünün, yangını söndürürken soğutma sağladığını, doğaya en küçük zararı dokunmazken, toprağı temizlediğini, kısa sürede yok olduğunu vurgulayan Özbaş, Yanan malzemenin söndükten sonra tekrar alevlenmesini önleyen, tüm petrol türevleri, alkol, yağ, benzin, mazot gibi ürünleri doğada bertaraf eden, yok eden bir üründür dedi.
     Deniz suyuyla kullanıldığında yüzde 15-20 daha fazla performans sağladığını dile getiren Özbaş, şöyle devam etti:
     Yangınlarda zehirlenme olasılığını en aza indirgeyen bir sarf malzemesidir. Yangının sıfır noktasına kadar yaklaşılabiliyor. Söndürme çalışmaları sırasında yangın yüzeyini örtmesinin yanı sıra oluşan dumanı havada yakalayarak temizler. Uygulama boyunca yangının zehirli ve tahriş edici etkilerini azaltıyor. Sudaki canlı yaşamı için katkı sağlıyor, dermatolojik olarak hiçbir zararlı etkisi bulunmuyor.
     Tatbikatı, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar da izledi.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Mucize Edremitte kullanılmaya başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER