Mevlana, Düşünce Dünyası ve Aşk paneli

Mevlana, Düşünce Dünyası ve Aşk paneli -Mevlana Müzesi Müdür Yardımcısı Dr. Bakırcı: -Müzeye gelenler Mevlanayı adeta yaşıyorlar. Ona ait eserler ve sözler, her yıl yurt içi ve dışından gelen yüzbinleri çok etkiliyor


BALIKESİR (A.A) - Konyada bulunan Mevlana Müzesinin Müdür Yardımcısı Dr. Naci Bakırcı, müzeye gelenlerin Mevlanayı adeta yaşadıklarını belirterek, Ona ait eserler ve sözler, her yıl yurt içi ve dışından gelen yüzbinleri çok etkiliyor dedi.
     Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Aşk Olsun fotoğraf sergisi ile Mevlana, Düşünce Dünyası ve Aşk konulu panel düzenlendi.
     Balıkesir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde fotoğraf sanatçısı Reha Bilirin Aşk Olsun fotoğraf sergisinin açılması ve gezilmesinin ardından panele geçildi.
     Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Bayyiğitin yaptığı panelde, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof Dr. Bilal Kuşpınar ve Mevlana Müzesi Müdür Yardımcısı Bakırcı, Mevlanayı ve felsefesini anlattı.
     Karaismailoğlu, Mevlananın düşüncelerini insanlara aktarmada kullandığı dilin gönül dili olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Mevlana der ki, Nice Hintli vardır Türkle aynı dili konuşur, nice Türk vardır birbirleriyle aynı dili konuşamazlar. O, tüm dünyada geçerli olan gönül dilini kullanan bir zattı. O, gönül dünyasının yaşam dünyasından daha büyük olduğunu söyler ve bu dünya bir su küpüdür, gönül ise ırmaktır derdi.
     Bakırcı ise Mevlana Müzesinde, Mevlanaya ait 800e yakın eserin bulunduğunu anlattı. Mevlanayı tanımak isteyenlere müzede eğitim verildiğini vurgulayan Bakırcı, şöyle devam etti:
     Müzeye gelenler Mevlanayı adeta yaşıyorlar. Ona ait eserler ve sözler, her yıl yurt içi ve dışından gelen yüzbinleri çok etkiliyor. Yurt dışından gelen turistler, Mevlanaya hayran kalıyorlar. Müzemizde Mevlanayı tanımak isteyenler için bir birim oluşturduk. İsteyenlere bu birim aracılığıyla Mevlana hakkında bilgiler aktarılıyor.
     Panele, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğdu ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mevlana, Düşünce Dünyası ve Aşk paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER