Matematiksel Modellemeyle Dil Öğrenimi konferansı

Matematiksel Modellemeyle Dil Öğrenimi konferansı -AİBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karakırık: Dil öğrenirken ne dendiğini değil ne kast edildiğini anlamaya çalışın, ayrıntılarda boğulmayın


BOLU (A.A) - -Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Karakırık, Dil öğrenirken ne dendiğini değil ne kast edildiğini anlamaya çalışın, ayrıntılarda boğulmayın dedi.
     AİBÜ Genç Kalemler Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Matematiksel Modelleme ile Dil Öğrenimi konulu konferansa konuşmacı olarak Karakırık, Matematik ile Modellemenin sistemleri ve süreçleri basitleştirip, anlaşılır hale getirmeyi amaçladığını, bunun dil öğrenme sürecinde de uygulanabildiğini anlattı.
     Dil öğrenmenin karmaşık, sürekli ve zor bir süreç olduğunu, başlangıcı ve bitişi olmadığını anlatan Karakırık, yabancı dil öğrenmek için dil ve kelime bilgisi ile iki kültür arasındaki farklılıkların neler olduğunu bilmenin önemine değindi.
     Karakırık, dil öğrenme konusunda öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yrd. Doç. Dr. Karakırık, Dil öğrenmeyi zevkli hale getirin. Dil öğrenirken herkes farklı süreçten geçiyor, bunu unutmayın. Dil kendi kendine öğrenilir. Bu yüzden dili kendi kendinize öğrenmeye çalışın. Deyimleri tercüme etmeye kalkmayın, anlatın. Dil öğrenirken ne dendiğini değil, ne kast edildiğini anlamaya çalışın, ayrıntılarda boğulmayın diye konuştu.
    
     Muhabir : Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Matematiksel Modellemeyle Dil Öğrenimi konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER