Mahallede Gün Var etkinliği

Mahallede Gün Var etkinliği -Etkinlik kapsamında Finansal Okur Yazarlık konulu seminer düzenlendi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen Mahallede Gün Var etkinliği kapsamında Finansal Okur Yazarlık konulu seminer düzenlendi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Tüysüzler, Gündoğdu, Yahya Kaptan mahallelerinde gerçekleştirilen günlerde Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı gönüllü çalışanı Selen Sarı tarafından kadınlara Finansal Okur Yazarlık konusunda önemli bilgiler verdiği bildirildi.
     Kadınların farkında olmasalar da, yaptıkları rutin işlerin hiçbir belediye, hükümet ya da devlet ekonomisinin karşılayamayacağı düzeyde olduğunu söyleyen Sarı, özellikle kriz dönemlerinde yaptığı küçük birikimlerle kadınların evi ayakta tuttuğunu belirtti.
     Sarı, kadının eğitimde ve ekonomideki yeri, ekonomiyle ilişkisi, hakları, girişimcilik gibi konularda ayrıntılı bilgi verilerek, örnek uygulamalarla nasıl tasarruf yapılabileceği konularında bilgi verdi.
     Para biriktirmek için size ikramiye çıkmasını ya da miras düşmesini beklemeyin ifadesini kullanan Sarı, Başka türlü geliriniz aniden yükselmez, gider kalemlerinizde yapacağınız küçük düzenlemelerle aylık ve yıllık olarak ciddi birikimler yapabilirsiniz dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Mahallede Gün Var etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER