Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesi

Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesi bilgilendirme toplantısı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Vali Yardımcısı Mahmut Demirtaş, toplantının açılışında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanmış ve Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Komitesince kabul edilen projenin bütçesinin yaklaşık 300 bin Avro olduğunu belirtti.
     Projenin Türkiyeden 8, Avrupadan 3 olmak üzere, toplam 11 ortağı bulunduğunu ifade eden Demirtaş, projenin temelde yenilik transferleri kapsamında ve turizm iş koluna yönelik olması dolayısıyla önemli olduğunu vurguladı.
     Bu projenin turizm iş kolunda faaliyet gösteren tesis çalışanlarının kendi alanlarına özgü dil ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlandığına dikkat çeken Demirtaş, Bu projeyle herhangi bir dil kursu ya da dil okuluna gidilmeden, internet üzerinden dil öğrenmek isteyenlerin ihtiyaçlarının karşılanması hedeflemektedir. Ekonomik olarak dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma olmasından dolayı bu projeyi önemsiyorum. Projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum değerlendirmesinde bulundu.
     Danışman Dilek Volkan ise turizm gelirlerini artırmanın yolunun, insan, hizmet ve servis kalitesinin arttırılmasından geçtiğini vurguladı. Proje için İngilizce bilme şartı koyduklarını ifade eden Volkan, şunları kaydetti:
     Biz ESP projesiyle yola çıkarken insanlarımızın turizm sektöründe temel olarak İngilizce bilmesi şartını koyduk. ESP projesinin amacı, turizm sektöründe temel seviyede İngilizce öğretimi için modül üretmek ve uzaktan eğitim modüllerine dönüştürerek, yaygınlaştırmaya dayanmaktadır. Türkiyede projenin modülleri pilot olarak Adıyaman, Mardin, Van ve Afyon illerinde uygulanacaktır. Bu projenin 12 tane ortağı bulunmaktadır. Bu proje Türkiye, Yunanistan, İtalya ve Bulgaristan ile ortak yürütülmektedir. Bu projenin ortaklarından bir tanesi de Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürlüğüdür.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER