Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi önerisi

Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi önerisi


KÜTAHYA (A.A) - Uşak Milletvekilleri ve UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinayın, Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi önerisini değerlendirdi.
     AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinayın, Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi önerisinin çok yönlü değerlendirilebileceğini ifade etti.
     Kentlerin büyükşehir olması halinde merkezi bütçeden aldıkları payın artığını ifade eden Güneş, Uşakın Büyükşehir belediyesi olması halinde birleşmeye olumlu bakabileceklerini ifade etti.
     Güneş şunları söyledi:
     İllerin büyükşehir olmasının faydaları var. Öncelikle şehirlerin gelirleri artıyor. Ancak söz konusu önerinin bizim için dezavantajları var. Kütahya ile birleştiğimizde Kütahya Büyükşehir Belediyesi olduğunda, Uşak ilçe olacak. Uşak 1953te Kütahyadan ayrılıp il oldu. Tekrar Uşakın ilçesi konumuna düşmesini istemeyiz. Uşak Büyükşehir Belediyesi olacaksa, birleşmeye olumlu bakarız, Kütahya Büyükşehir Belediyesi olacaksa hayır diyoruz.
     AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise Uşakın Kütahyanın bazı ilçelerinin yükünü çektiğini belirterek, birleşmenin Uşak eksenli olması gerektiğini savundu. Uşakın güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Altay, Uşak hızla büyüyen bir ekonomiye sahip. Bu nedenle Uşakın Kütahyayla birleşmesine gereksinim duymuyoruz. Bizde var olan, şehirleşme ve sanayi kültürü Kütahya ile sınırlandırılamayacak boyutta. Halen Kütahyanın ilçelerinin büyük bölümünün yükünü biz çekiyoruz dedi.
     CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise Uşaklıların birleşme önerisine karşı çıkacağını söyledi. Kütahya ve Uşak illerinin dokusunun birbirlerinden farklı olduğunu öne süren Yılmaz, Şehirleşme, ticaret ve insan yapısı olarak iki il birbirinden farklı. Böyle bir ortamda bu talebi doğru bulmuyoruz. Eğer bu konuyla ilgili bir referanduma gidilirse Uşak halkının birleşmeye karşı çıkacağını düşünüyorum dedi.
     Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ise AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinayın, önerisini ciddi bulmadıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Uşak / Soner Kılınç / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER