Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti

Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti -AÜ Rektörü Prof. Dr. İbiş: Bizim toplumumuzun geleneğinde yaşlıya sahip çıkma algısı vardır -Onları önemseyerek, sorun olarak görmeden hep beraber yaşamlarını devam ettirerek bu sosyal


ANKARA (A.A) - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bizim toplumumuzun geleneğinde yaşlıya sahip çıkma algısı vardır. Onları önemseyerek, sorun olarak görmeden hep beraber yaşamlarını devam ettirerek bu sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız dedi.
     Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM), 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti adı altında Akyurt Vakfı Yaşam Evindeki yaşlıları ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan İbiş, çocuğun, gencin, engellinin ve kadının yanında olduklarını belirterek, sosyal sorumluluk anlayışında bir üniversite olduklarını söyledi.
     İnsanların yaşlandığı zaman çevresinden sevgi, saygı ve vefa beklediğini ifade eden İbiş, bunların insani duygular olduğunu dile getirdi.
     Yaşlılara özen gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken İbiş, Bizim toplumumuzun geleneğinde yaşlıya sahip çıkma algısı vardır. Onları önemseyerek, sorun olarak görmeden hep beraber yaşamlarını devam ettirerek bu sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız. Büyüklerime baktığım zaman onların pırıl pırıl aydınlık yüzünü görüyorum. Onların hala içinde enerjileri olduğunu ve bu enerjilerinin onların dinamizmini görüyorum. Bu da beni umutlandırıyor. Peygamber efendimizin çok güzel bir sözü var: Eğer gençliğinizde bir yaşlıya yardım ederseniz, Allah da size yaşlılığınızda yardım edecek. Bu cümle çok önemli, çünkü bu kuşaklararası dayanışmanın bize ifadesidir değerlendirmesinde bulundu.
     Yaşam Müdürü Prof. Dr. Emine Özmete de Yaşlılara Saygı Haftasının sadece Türkiyede kutlandığını vurgulayarak, hafta boyunca bazı eğitim bilgilendirme programları olacağını ve yaşlılarla buluşacaklarını söyledi.
     Ziyarete AK Parti Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Çalışma Grubu Başkanı Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Kocaoğlu ve Akyurt Yaşam Evi Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bora da katıldı.
     Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu grup, yaşlılara müzik dinletisi sundu.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER