Kuranda Anne Kadınlar Konferansı

Kuranda Anne Kadınlar Konferansı


ANKARA (A.A) - Çubuk ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin eşi Hatice Kübra Görmez tarafından Kuran-da Anne Kadınlar isimli konferans verildi.
     Çubuk Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Çubuk Girişimci İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen hanımlara yönelik konferans Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Konferansa Çubuk Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğanay, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahinin eşi Tülay Şahin, diğer yetkililer ve Çubuklu hanımlar katıldı.
     Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Hatice Kübra Görmez, Hz. Adem-den Hz. Muhammed-e kadar tüm peygamberlerin anneleri ve eşlerinin hayatlarından örnekler verdi.
     Yetim ve öksüz çocukların ellerinden tutmanın önemine değinen Görmez, tarihte ilk koruyucu annenin Firavunun eşi Hz. Asiye olduğunu vurgulayarak, Hz. Asiye ve yaşadıkları anlatmakla bitmez. Kendi çocuğu olmayan Hz Musaya annelik yaprak, tarihte ilk koruyucu anne oldu ve bize koruyucu anneliği öğretti. Nice öz anneler kendi çocuklarını kötülüğe sevk ederken, kendi evlatları olmadığı halde yetim ve öksüz çocuklara annelik, babalık yapanların ayakları altına cennet serilir dedi.
     Eğitim gönüllüsü annelerin de Çubukta çok önemli görevler üstlendiğini ifade eden Görmez, Böylesine anlamlı bir buluşmayı organize eden Çubuk Belediyesine, Eğitim Gönüllülerine, İlçe Müftülüğüne ve Çubuk Girişimci İş Adamları Derneğine şükranlarımı sunuyor. Bu ve buna benzer konferansların da hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.
     Etkinliğin sonunda Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Görmeze plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kuranda Anne Kadınlar Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER