Kuran

Kuran-ı Kerim Öğretimi ve Değerler Eğitimi çalıştayı -Vali Celalettin Güvenç: Hayırlı işlerde asla yetinmemeniz ve kanaat etmemeniz gerekir


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, Hayırlı işlerde asla yetinmemeniz ve kanaat etmemeniz gerekir dedi.
     Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa İmam Hatip Mezunları Derneği (ŞANİMDER) işbirliğinde düzenlenen Kuran-ı Kerim Öğretimi ve Değerler Eğitimi çalıştayına katılıp, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.
     Buradaki mücadele insana haysiyetli, şerefli bir eğitim öğretim verme mücadelesidir diyen Vali Güvenç, şöyle devam etti:
     İnsanın haysiyeti, insanın yüceliği, insanın muhteremliği yaratıcısını bilmesinden, insan sevgisiyle dolu olmasından, merhametinden, şefkatinden, hakkı ve hakikati takdir etmesinden ileri geliyor. Bu çalışma bizi son derece heyecanlandırdı. Öncelikli görevimiz ahlaklı insan yönetmektir. Vatansever, merhametli insan yönetmektir. Kuran aklıyla öğrenen ve bilen insanlardan hiçbir mahluka zarar gelmez. Sezarın hakkını Sezara verir. Karıncanın hakkını karıncaya verir. Bilir ki hiçbir zerreye keyfi muamele hak ve yetkisi yoktur. Çünkü o da kendisi gibi yaratılmıştır. O da kendisine çizilen kader ölçüsünde yeryüzünde veya gökyüzünde mevcuttur.
     Meselelerin kavgayla, gürültüyle değil konuşarak, tartışarak çözüleceğini kaydeden Vali Celalettin Güvenç, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bu anlamda siz değerli hocalarımıza çok görev düşüyor. Çok emek vermemiz lazım. Önce kendimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Arkasından size emanet edilen çocuklara çok iyi hizmet etmeniz lazım. Hayırlı işlerde asla yetinmemeniz ve kanaat etmemeniz gerekir. Ben 40-50 çocuğa ulaştım, 100 çocuğa ulaştım yetmez. Arka sokakta bir tane çocuk kenarda kaldı mı- Ulaşamadığımız bir aile kaldı mı- Ayakkabısı olmayan kötü adamların eline düşme riski olan bir çocuğumuz kaldı mı- Onun muhasebesini yapacağız. Bizim tek silahımız iyiliktir, eğitimdir, ahlaktır, inançtır, güzelliktir, gayrettir, çabadır, çalışmadır.
     İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise Kuran-ı Kerim öğretimi ve Hz. Peygamberin hayatıyla ilgili derslerin okullarda büyük bir heyecan yarattığını kaydetti.
     Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, bazı daire müdürleri ve akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER