Kornasız trafikle gürültü kirliliğine son projesi

Kornasız trafikle gürültü kirliliğine son projesi -Trafikte araçların gereksiz yere korna kullanarak gürültü kirliliği yaratmasını önlemek amacıyla Gürültü kirliliği ile mücadele etik sözleşmesi imzalandı


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü, tarafından trafikte araçların gereksiz yere korna kullanarak gürültü kirliliği yaratmasını önlemek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Uncalı Emniyet Müdürlüğü brifing salonundaki toplantıya, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoför ve Otomobilciler Odası, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, Servisçiler Odası ve Halk Otobüsleri temsilcileri katıldı.
     İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, burada yaptığı konuşmada, eğitimin, toleransın ve karşılıklı tahammülün miktarının toplumsal huzur ve yaşam kalitesinin sınırlarını belirlediğini kaydetti. Bu sınırların bir kentle ilgili verilebilecek her türlü karara olumlu ve olumsuz etki edebileceğini belirten Sağlam, Şehrimizin, sessiz, sakin, huzurlu ve keyif veren lokasyon haline gelmesinde bütünden detaya müspet hale gelmesi gereken her konu, bizlerin sorumluluk alanındadır. Bu kentten ekmek yiyen herkesle birlikte bizim de elimizi taşın altına koyduğumuzun öncü bir örneğidir dedi.
    
     -Korna sesini minimuma indirmek elimizde-
    
     Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, gürültü kirliliğini önlemek, çevre ve insan sağlığı üzerindeki kötü etkilerini minimuma indirmek için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
     Aktuğ, Unutmayalım ki kentler, bireyler sahip çıkarsa güzelleşir ve yaşanabilir merkezler haline gelir. Gürültü kirliliğinin önüne geçmenin birinci koşulu, trafikte bireysel bilinç düzeyine erişmekten geçmektedir. Bu bilinç, başta trafik olmak üzere, hayatın her alanında birbirimize duyduğumuz saygı ve yüksek toleransla oluşacaktır diye konuştu.
     Trafikte gürültü kirliliğini oluşturan etmenlerin başında motorlu araçların çıkardığı istenmeyen seslerin geldiğini anlatan Aktuğ, araç motor sesleri, egzoz gürültüsü gibi sesleri engellemenin bireysel olarak mümkün olmayabileceğini, ancak korna sesini minimuma indirmenin, araç şoförlerinin elinde olduğunu ifade etti.
    
     -Gelişmiş ülkelerde ayıplanan durum-
    
     Aktuğ, kornanın trafikte diğer sürücülerin dikkatini dağıttığını, öfkelenmelerine ve sağlıksız reaksiyonlar vermelerine neden olduğunu vurguladı. Gürültü kirliliğinin, kaza risklerini de ortaya çıkardığını belirten Aktuğ, Çevreye ve insana olan saygımızı gösterelim, değişime kendimizden başlayalım. Sağlıklı ve mutlu insanların yaşadığı huzurlu bir kent için elimizi kornadan çekelim dedi.
     Gelişmiş ülkelerde korna kullanmanın ayıplanan bir durum olduğuna işaret eden Aktuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dahası yasalar tarafında cezalandırılan bir harekettir. Trafik kaynaklı gürültü kirliliği, sadece trafikteki bireyleri değil, yoğun trafik gürültüsüne maruz kalan bölge halkını da etkiliyor. Yapılan araştırmalar, gürültü kirliliğinin yaşlılarda psikolojik rahatsızlıkları tetiklediğini, uyku bozukluklarına yol açtığını, felç ve kalp krizi risklerini önemli ölçüde artırdığını gösteriyor. Gürültü kirliliğinin birincil etkeni olan korna sesi, vücutta stres hormonlarını harekete geçiriyor, adrenalin seviyesini yükseltiyor ve kan basıncını artırarak istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmasına neden oluyor.
     Toplantının ardından Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok arasında Gürültü kirliliği ile mücadele etik sözleşmesi imzalandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kornasız trafikle gürültü kirliliğine son projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER