Kocaelide Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi

Kocaelide Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi -Proje kapsamında Kandırada kurulan damla sulama sisteminin bulunduğu tarlada ilk mahsul alındı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği (AB) ortak projesi olan Kocaelide Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu kapsamında Kandırada kurulan damla sulama sisteminin bulunduğu tarladan ilk mahsul alındı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 312 metrekare sera alanı ve 2 bin 500 metrekare açık alanda damlama sulama siteminin kurulduğu Sucuali Köyündeki tarlada ilk mahsulün alındığı kaydedildi.
     Sağlıklı ve fazla ürün almak için uygulanan projeyle topraktaki her bir fidanın damlama yöntemiyle sulandığı ifade edilen açıklamada, sistem sayesinde bitkilerde susuzluk riski yaşanmadığı bildirildi.
     Açıklamada, damlama sulama sistemini köylerde yaygınlaştırmaya çalışıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Örnek damlama sulama sitemini gören köylüler söz konusu sistemi kendileri de kurmak için girişimlere başladı. Birçok köylü ürünlerini tankerlerle sularken damlama sulama sistemi sayesinde bu durum ortadan kalkıyor. Sistem üründeki verimi arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi, köylülere verdiği eğitimle ve uyguladığı yöntemlerle tarımda modernleşerek, ürün kalitesini ve verimi arttırmayı hedefliyor.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kocaelide Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER