Kızlarımız Okuyor projesi kapsamında Kariyer Günleri

Kızlarımız Okuyor projesi kapsamında Kariyer Günleri düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Kızlarımız Okuyor projesi kapsamında Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.
     Pepsico Türkiye Yiyecek Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, bir otelde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, GAP İdaresi işbirliğiyle ilki Batmanda olmak üzere 2003 yılında Cheetos Gelişim Merkezi projesini hayata geçirdiklerini ve bu yolla bölgeler arasındaki farklılıkları en düşük seviyeye çekmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Sosyal ve ekonomik olarak diğer bölgelere oranla daha az gelişen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde özellikle 4-14 yaşları arasındaki çocukların eğitimlerini odak alanı olarak seçtiklerini belirten Çilingir, 9 yılda, Nusaybin, Adıyaman, Gölbaşı, Ömerli, Silvan, Suadiye, Hilvan ve son olarak Kilis ile birlikte 7 ilde, 9 adet gelişim merkezi açarak 19 binden fazla çocuğa ulaştık dedi.
     Alpagut Çilingir, 2009 yılında gelişim merkezinde eğitimlerine devam eden ancak ailelerin ekonomik şartları sebebiyle zorluk yaşayan lise düzeyindeki öğrenciler için Kızlarımız Okuyor projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.
     Proje kapsamında lise düzeyindeki kızların eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak, öğrenimlerini sürdürmeleri için fon oluşturduklarını ifade eden Çilingir, fondan yararlanan kızların sayısının 72 bine ulaştığını bildirdi.
     Bu arada etkinlikte, Türkiyenin en genç profesörü olduğu belirtilen Prof. Dr. Hilal Mocan, ressam Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve akademisyen Hakan Özyuvacı da ilham veren kariyer öykülerini anlattı.
     Etkinliğe, gelişim merkezleri ve Kızlarımız Okuyor projesi kapsamında eğitim gören 100ün üzerinde öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kızlarımız Okuyor projesi kapsamında Kariyer Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER